mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Alle deelnemers

Nieuwe Albeda mbo ambassadeur Mara Dingemans wil in gesprek met ministers

Mara Dingemans, student van de opleiding Verpleegkunde in Poortugaal, is op 11 december gekozen tot Albeda mbo ambassadeur. Haar missie is om aan heel Nederland te laten zien hoe belangrijk het mbo is: “Zonder goede vakmensen valt ons land stil.” Zij citeerde tijdens haar presentatie demissionair minister Dijkgraaf, die af wil stappen van het beeld van hogere en lagere opleidingen. Aanzien wordt teveel gekoppeld aan opleidingsniveau. Mara nam het in haar pitch op tegen 6 andere ambitieuze studenten van diverse opleidingen. 

In dialoog met politici 
Mara krijgt het komende jaar een podium om Albeda te vertegenwoordigen en mee te praten tijdens belangrijke bijeenkomsten. Zij wil in Rotterdam beginnen met haar ambassadeurschap door in gesprek te gaan met de Rotterdamse wethouder van onderwijs. Daarna wil ze de dialoog aangaan met ministers en Tweede Kamerleden over het mbo. Juryvoorzitter en cvb-lid Simone Fredriksz gaf aan dat Mara een duidelijk missie en motivatie heeft en dat de jury vol verwachting uitkijkt naar hoe Mara het belang van het mbo zal gaan uitdragen. 

Mara Dingemans

Goede ideeën van de genomineerden 
De jury was eveneens onder de indruk van de presentaties van de andere 6 genomineerden. In mooie presentaties spraken zij over het belang om zelf te kunnen kiezen, je dromen waar te maken, gepersonaliseerd onderwijs, het hebben van een luisterend oor, trots, het krijgen van kansen en het helpen van studenten die het moeilijk hebben. Ook zij zullen het komende jaar betrokken blijven om uit te dragen hoe waardevol mbo-onderwijs is voor onze maatschappij. Het gaat om de volgende studenten: 

  • Amalia Salmo, opleiding: Beveiliging  
  • Donovan Robert Fernandez Oliva, opleiding: MBO rechten 
  • Tara van der Meulen, opleiding: Luchtvaartdienstverlening  
  • Alpha Sattler, opleiding: Verpleegkundige 
  • Maaike Hoekstra, opleiding: Maatschappelijke zorg 
  • Fatima Ziaty, opleiding: Ondernemer handel  

Programma MBO Raad 
Mara zal als Albeda mbo ambassadeur het komende jaar meedoen aan een ontwikkel- en netwerkprogramma van de MBO Raad. Ze gaat spannende uitdagingen tegemoet met de ambassadeurs van andere mbo-scholen en bouwen aan haar netwerk door samen te werken met inspirerende mensen. Maandag 13 mei 2024 vindt het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ plaats in Apeldoorn! Tijdens dit gala worden de ambassadeurs van alle roc’s in het zonnetje gezet!