mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Groepsfoto

Kaapverdische delegatie bezoekt Albeda

Op donderdag 6 juni vond een belangrijke bijeenkomst plaats waarbij Albeda samen met stichting Intercambios terugblikte op het afgelopen jaar van internationale stages op Kaapverdië. Stichting Intercambios zet zich in voor de ontwikkeling van Kaapverdië door uitwisselingsprojecten en kennisoverdracht, waaronder zij ook stages faciliteren. De bijeenkomst was ook voor studenten die stage willen lopen op Kaapverdië.  

Daarnaast waren vertegenwoordigers van het Kaapverdische ministerie aanwezig om inspiratie op te doen voor scholen op Kaapverdië. De delegatie bestond uit Minister van buitenlandse zaken, Minister van Comunidades (Minister voor de gemeenschap), vijf docenten van de Universiteit Kaapverdië en twee directieleden van Sal Academy. 

Bijeenkomst  
De delegatie kreeg voor de bijeenkomst een rondleiding bij Albeda Zorgcollege en Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk op de Rosestraat. Hierdoor hebben ze verschillende ideeën kunnen opdoen over hoe het onderwijs op school vorm wordt gegeven. Ook heeft de delegatie met studenten gesproken.  

De bijeenkomst was in Kaapverdische sfeer. Om een beetje van de Kaapverdische cultuur te proeven, waren er ook Kaapverdische hapjes. De opening werd gedaan door Simone Fredriksz, bestuurslid van Albeda. Tijdens het programma hebben docenten, studenten en samenwerkingspartners van de Hogeschool Rotterdam, Academisch Centrum Tandheelkunde, Hogeschool Amsterdam, Albeda Zorgcollege en Albeda Sociaal & Pedagogisch Werk hun ervaringen gedeeld. In besloten kring sloten we de avond af met een heerlijk diner, bereid door onze Albeda-studenten in restaurant VIPZ. 

3-daags werkbezoek docenten Sal Academy 
De delegatie is tijdens het 3-daagse werkbezoek gaan kijken bij drie colleges van Albeda: Albeda Startcollege, Albeda Travel & Leisure College, Cluster Hospitality en Albeda Zorgcollege. De docenten van de Sal Academy waren onder de indruk van hoe goed en georganiseerd alles bij ons op school is. De praktijkmiddelen en ruimtes brachten hen op prachtige ideeën voor de uitbreiding van hun eigen academie. Het was erg waardevol om lesbezoeken af te leggen en in contact te komen met de studenten.