mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Jannelieke Aalstein

Jannelieke Aalstein start als kwartiermaker bij Albeda

Het college van bestuur (cvb) heeft Jannelieke Aalstein aangesteld als nieuwe kwartiermaker bij Albeda. Tijdens de jaaropening heeft Ron Kooren (voorzitter cvb) aangekondigd dat er onderzoek wordt verricht naar de mogelijkheid om de locatie aan de Rosestraat in de avonduren open te stellen voor jongeren en buurtbewoners. Met de ambitie om een veilige en inspirerende ontmoetingsplaats te creëren waar jongeren elkaar kunnen treffen en zich verder kunnen ontwikkelen, streeft het cvb ernaar de kennis en het netwerk van Albeda voor iedereen toegankelijk te maken. Jannelieke zal haar rol als kwartiermaker op zich nemen vanaf 1 december 2023 en zich inzetten voor de realisatie van deze initiatieven.

Het cvb is erg blij met de nieuwe kwartiermaker: “We zijn zeer verheugd met de aanwinst van Jannelieke bij Albeda en kijken uit naar een prettige samenwerking. Jannelieke’s uitgebreide ervaring en netwerk in Rotterdam (en daarbuiten) sterken ons vertrouwen in haar als de geschikte persoon om deze belangrijke ambitie met succes te volbrengen”, aldus Ron Kooren voorzitter cvb Albeda.

Onze jongeren verdienen perspectief
Albeda gelooft dat iedereen zich verder kan ontwikkelen met de juiste begeleiding en ondersteuning. Zoals in onze strategie Albeda Zet De Toon is opgenomen, hebben we elkaar nodig om grote vraagstukken in onze stad aan te pakken. Door Albeda-locatie Rosestraat in de avonduren open te gaan stellen, kunnen jongeren en buurtbewoners straks deelnemen aan verschillende programma’s en activiteiten. “Ons doel is dat meer Rotterdammers meedoen in onze maatschappij en dat jongeren zichzelf verder kunnen ontplooien in een veilige omgeving. De locatie op de Rosestraat wordt als bijzonder geschikt beschouwd voor dit doel en zal dienen als een pilot voor naschoolse activiteiten voor jongeren”, benadrukt Ron Kooren.

Jannelieke Aalstein: “Ik heb ontzettend veel zin om bij Albeda te starten. Albeda heeft een droom en ambitie om jongeren ruimte te bieden in de avonduren. Het is heel belangrijk om jonge mensen - waar ze dat willen - extra context, bagage, verbondenheid en handvatten te bieden. Want je weg vinden in onze steeds veranderende samenleving is niet zomaar makkelijk of vanzelfsprekend. Impact en het verschil maken; daar wil ik aan bijdragen. Voor Rotterdam, voor Albeda-studenten én voor iedereen uit de buurt die wil groeien en ontwikkelen. En natuurlijk gaan we dat doen in samenwerking met partners, nieuwe partijen, de stad en het Rijk.”

 Over Jannelieke Aalstein
Jannelieke Aalstein is een echte Rotterdammer; geboren en getogen in de stad en op zoveel verschillende manieren met de stad verbonden. Zes jaar lang was ze stafchef van burgemeester Aboutaleb en ruim vier jaar was ze directeur van Rotterdam Partners. Afgelopen jaren heeft Jannelieke verschillende directiefuncties vervuld bij diverse publieke en private organisaties. Ook is zij als toezichthouder actief bij verschillende organisaties in Rotterdam.

Foto Jannelieke: Willem de Kam