mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Erasmus MC

Incidenten in Rotterdam en Erasmus MC

Met diepe verslagenheid hebben wij kennis genomen van de schietincidenten die zich gisteren hebben voorgedaan bij een huis in Rotterdam-West en het Erasmus MC. Hierbij hebben drie mensen – een vrouw van 39, haar dochter van 14 en een man van 43 – het leven verloren. Onze gedachten en ons medeleven gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden, de medewerkers van het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam en naar de gehele gemeenschap die door deze tragedie is getroffen. We kunnen ons slechts een fractie voorstellen van de pijn en het verdriet dat zij doormaken.

Eén van de slachtoffers was een docent verbonden aan het Erasmus MC. Deze gebeurtenis herinnert ons er aan dat de band tussen docenten overal sterk is, ongeacht bij welke instelling we werkzaam zijn. Het verlies van een collega is een verlies voor ons allen. Een gitzwarte dag voor het onderwijs in Rotterdam.

In deze moeilijke tijd willen we benadrukken dat we er voor jullie zijn. Als collega's begrijpen we de pijn en het verdriet die dit met zich meebrengt. Laten we elkaar de nodige steun bieden want samen staan we sterker en kunnen we elkaar helpen.

We willen ook onze waardering uitspreken voor de inzet van de politie en de hulpdiensten in hun reactie op deze tragische gebeurtenis. Ze hebben snel en doortastend gehandeld om de situatie onder controle te krijgen en de slachtoffers en alle betrokkenen te ondersteunen.

Met oprechte steun en medeleven,

Ron Kooren
Simone Fredriksz
Arlène Denissen 

College van bestuur Albeda