mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Groepsfoto

Goud, zilver en twee bronzen medailles voor Albeda-studenten bij NK Skills Heroes

Tijdens het tweedaagse (23 en 24 maart) evenement van WorldSkills Netherlands in de RAI in Amsterdam hebben honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten gestreden om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Studenten van Albeda wonnen vier medailles en werden gehuldigd in een overvolle RAI Amsterdam. De sfeer in de RAI was met 16.000 bezoekers fantastisch en het plezier van de Albeda-studenten bij het uitoefenen van hun vak was prachtig om te zien. Koning Willem-Alexander en ministers van onderwijs Dijkgraaf en Wiersma waren ook bij het evenement aanwezig om alle talenten aan te moedigen.

1x Goud, 1x Zilver en 2x Brons
Desi Broeder van de opleiding Maatschappelijke zorg won goud! Max van Kronenburg won zilver voor zijn prestaties bij de wedstrijd Steward/Stewardess en het duo Karin Ziedan en Ruchaïra Jamanika van de entreeopleiding Assistent dienstverlening & zorg wonnen een bronzen medaille. Ook Shania Bouman van de opleiding Gastheer/gastvrouw won brons en daarnaast was er hulde voor Maaike Scholtes, die genomineerd was voor de docentenbokaal 2023. Albeda is ontzettend trots op alle Skills-toppers die hebben meegedaan aan de wedstrijden.

Overige finalisten
Naast de medaillewinnaars hadden ook de volgende 9 top-studenten van Albeda zich via kwalificatiewedstrijden geplaatst voor de finale van Skills Heroes:
• Bjoern Bocheński en Donny van Es, entreeopleiding horeca

Voor hen geen podiumplek, maar ze behoren wel tot de beste studenten van Nederland op hun vakgebied! Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara van de entreeopleiding Assistent horeca wonnen vorig jaar een gouden medaille. Zij mochten dit jaar weer op het podium staan om een medaille uit te reiken aan winnaars van de categorie Entree dienstverlening & zorg.

Ode aan het beroepsonderwijs door de Koning, ministers en overige supporters
Skills The Finals werd geopend door de ministers Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs). De ministers spraken zich uit over: kiezen voor passie en talent en aandacht voor de beroepspraktijk. Daarna gingen ze in gesprek met studenten en docenten. Koning Willem-Alexander bracht ook een ode aan het beroepsonderwijs en ging in gesprek met finalisten, voormalig kampioenen en juryleden. Ook sprak hij met docent Cees Bakker van Albeda Horecacollege over zijn jarenlange betrokkenheid bij de wedstrijden Patisserie en Boulanger. Er vonden op 23 en 24 maart maar liefst 41 mbo-finales plaats, 10 vmbo-finales en er waren 115 doe-activiteiten in de RAI. De Albeda-studenten hadden veel support tijdens de finalewedstrijden. Klasgenoten, begeleiders en docenten kwamen langs om aan te moedigen.