mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Wedstrijd baby verschonen

Evenement Gaan voor een baan! voor vo-leerlingen op Zuid

Op 23 en 24 januari 2024 konden vo-leerlingen op Zuid kennismaken met kansrijke beroepen in Ahoy op het evenement Gaan voor een baan! De leerlingen gingen op ontdekkingsreis in het werkveld en mochten zitten in een politieauto, een graafmachine bedienen, bloedprikken, een zorgrobot besturen of meedoen aan een zogenaamde Expeditie Robinson op het gebied van pedagogisch werk. 

Toekomstbeeld 
Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en Albeda Zorgcollege waren ook aanwezig. Bij de stand van pedagogisch werk deden de leerlingen mee aan de Expeditie Robinson, waarbij samenwerking heel belangrijk was. Ook konden ze deelnemen aan een wedstrijd baby verschonen en flesje maken. Bij de stand van Albeda Zorgcollege mochten ze o.a. reanimeren en zwachtelen. Techniek College Rotterdam en Zadkine waren eveneens aanwezig. Samen met werkgevers lieten de roc’s zien hoe de toekomst eruit kan zien voor de leerlingen. 

Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) 
Gaan voor een baan! wordt georganiseerd door Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). In het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), werken Rijk, de gemeente Rotterdam, corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie en Openbaar Ministerie aan een gezonde toekomst voor Rotterdam Zuid.