mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

De Kuip

De Kuip kleurt Albeda blauw bij aftrap introductieweek mbo-studenten

Op maandag 4 september vond met ‘Albeda Next: The Kick-off’ een feestelijk event plaats in een zonovergoten stadion de Kuip met ruim 2.000 Albedastudenten. Een deel van de eerstejaars studenten, die in Rotterdam bij Albeda gaan studeren, werden onder andere getrakteerd op  inspiratietalks en  spetterende optredens van o.a. Broederliefde. De kick-off was het begin van de eerste Rotterdamse introductieweek voor mbo'ers, die in het teken staat van ‘iets doen voor een ander’. In de rest van de introductieweek koppelt Albeda met workhops en challenges de introductie van de studie met maatschappelijke diensttijd (MDT).

Kampioenschalen voor studenten
De Rotterdamse wethouder Faouzi Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie) reikte kampioenschalen uit aan twee studenten van Albeda die zich opvallend hadden ingezet voor een maatschappelijk doel. Albeda student Benida die op vele manieren geld inzamelde voor de slachtoffers van Syrië en Turkije en student Rash voor de manier waarop hij eenzame mensen bij elkaar brengt.

Inpiratietalks Lammers en Touzani
Ambassadeur van Albeda, Sander de Kramer, ging in gesprek met acteur Frank Lammers over hoe belangrijk en ook hoe gemakkelijk het is om iets voor een ander te doen en lief te zijn voor elkaar. Freestyle voetballer Touzani inspireerde de studenten met zijn verhaal over de manier waarop hij met vallen en opstaan altijd zijn droom heeft nagejaagd. Toen het worden van prof-voetballer er voor hem niet in zat, is hij een ondernemer geworden, die zijn passie om te gaan (straat)voetballen nu promoot bij de jeugd.

Studentenparticipatie
In de strategische visie ‘Albeda Zet De Toon’ stelt Albeda zich ten doel om te werken aan de ontwikkeling van studentenparticipatie, gelijke kansen en inclusie voor onze studenten. Iedereen die bij Albeda werkt, draagt hieraan bij. We willen graag dat elke student zich vanaf het begin van de studie welkom en thuis voelt. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jongeren al vroeg in hun studie worden uitgedaagd om iets te doen voor een ander of voor de samenleving. Om die reden vindt Albeda het van groot belang dat ook mbo’ers nu een leuke introductieweek hebben, gekoppeld aan de maatschappelijke diensttijd.