mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

De Albeda-finalisten

Albeda-studenten naar landelijke finale Skills Heroes

Woensdag 20 maart vertrekken negen studenten met hun persoonlijke begeleider naar de landelijke Skills Heroes-wedstrijden voor de mbo-studenten in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze negen studenten strijden daar op 21 en 22 maart 2024 om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied. En dat wordt heel spannend.

Finalisten
De studenten vielen op door een toppresentatie te leveren tijdens de diverse kwalificatiewedstrijden in het land en ze verdienen daarmee een plek in de finale: Gemma Grandaman, Aiumeen Jakobus, Noah Rook, Charlotte Walsweer, Shree Tikai, Isabella Cramer, Chrissy van Essen, Anita Zheng, Linda Bredero. Zij volgen respectievelijk de opleidingen Onderwijsassistent, Junior stylist, Mbo-verpleegkundige, Apothekersassistent, Medewerker evenementenorganisatie, Fashion tailor, Schoonheidsspecialist, Managementassistent en Patissier. Een mooie weerspiegeling van de vele opleidingen die Albeda biedt.

Podiumplek
Zes studenten zijn al zeker van een podiumplek. Hun finale vond niet plaats in de Brabanthallen maar al eerder op een locatie in Nederland omdat daar de juiste faciliteiten aanwezig waren. Deze studenten pakten toen een podiumplek: Justin van Oeveren (Sportcoördinator), Samantha Essenberg & Xanthe Prins (Leisure & hospitality), Nadya Jerominus (Boulanger) en Natt Ruthan & Rhynell Windster (Horeca, entree). Spannend op welke treden ze van het podium belanden aanstaande vrijdagavond bij de prijsuitreiking.

(Internationale) vakwedstrijden 
Sinds 2002 zet de stichting WorldSkills Netherlands zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. De organisatie wil jongeren inspireren en motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. (Internationale) vakwedstrijden staan hierbij centraal. Deze worden in samenwerking met partners georganiseerd op scholen of op beroepenevenementen. WorldSkills Netherlands geeft jongeren hiermee de kans te excelleren in hun vak. 

Via Instagram delen we het wel en wee van de negen finalisten tijdens hun wedstrijd en natuurlijk ook van de prijsuitreiking.