mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Skills groep

Albeda-studenten naar finale van Skills Heroes

Bij de landelijke Skills Heroes-wedstrijden voor mbo-studenten hebben studenten van Albeda zich inmiddels verzekerd van een plek in de finale. Zij strijden op 21 en 22 maart 2024 om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied in de Brabanthallen in Den Bosch.

Finalisten
Na kwalificatiewedstrijden door het hele land wisten zeven studenten op te vallen door een toppresentatie te leveren en ze verdienen daarmee een plek in de finale: Gemma Grandaman, Aiumeen Jakobus, Noah Rook, Charlotte Walsweer, Shree Tikai, Isabella Cramer en Anita Zheng. Zij volgen respectievelijk de opleidingen Onderwijsassistent, Junior stylist, ‘Mbo-verpleegkundige, Apothekersassistent, Medewerker evenementenorganisatie, Fashion tailor en Managementassistent.

Kwalificatiewedstrijd
Fashion tailor Isabella Cramer moest tijdens haar kwalificatie een patroon tekenen op kleine schaal. Daarna ging ze aan de slag met het maken van een jurk: uitknippen, stofleggen, uitknippen en naaien. Als medewerkers evenementenorganisatie kreeg Shree Tikai een andere opdracht. Haar case ging over de Verkadefabriek in Den Bosch. Ze werkte van 9 uur ’s ochtends tot half 1 ’s middags aan een stuk door om de opdracht af te krijgen. Van te voren hadden de studenten met hun begeleidend docent al veel geoefend op verschillende onderwerpen. Maar tijdens de wedstrijd weet de student pas echt de opdracht. Hartstikke spannend dus!

Natuurlijk waren er bij de kwalificaties Albeda-studenten die geen finaleplek haalden en afvielen bij de wedstrijd. Zoals Thirza Boeringa, die meedeed bij de opleiding Verzorgende-IG. Thirza was na de wedstrijd nog steeds enthousiast: “Ik ben een ervaring rijker, het was heel leuk.”

Landelijke kwalificatie
Naast de deelname aan de kwalificatiewedstrijden organiseerde Albeda Zorgcollege in Rotterdam de landelijke Skills kwalificatiewedstrijd voor apothekersassistenten. De vijftien deelnemers vanuit het hele land werden uitgedaagd om hun skills als echte apothekersassistenten te laten zien. Een daar van was onze student Charlotte Walsweer. De assistenten verstrekten medicijnen aan diverse cliënten en informeerden hen over het gebruik en de bijwerkingen daar van. Daarbij moesten de studenten hun kennis over de geldende richtlijnen en protocollen toepassen. Ook speelden een verantwoordelijke houding en sociale vaardigheden een belangrijke rol.

De laatste finalisten
Tot eind januari zijn er nog negen Albeda-studenten die deelnemen aan een kwalificatiewedstrijd van hun opleiding en daar laten zien wat ze kunnen. Wie weet voegen deze studenten zich ook nog bij onze finalisten.