mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Team midden

Albeda mbo ambassadeur Mara werkt met team Midden aan ‘Gouden idee’

Mara Dingemans is student bij de opleiding Mbo-Verpleegkundige en de mbo ambassadeur van Albeda. Samen met de ambassadeurs van andere roc’s is haar missie om het mbo positief in beeld te brengen. De ambassadeurs zijn ingedeeld in 3 teams: Zuid, Midden en Noord. Mara: “Ik zit in team Midden en op 13 mei ga ik tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala ons ‘Gouden idee’ presenteren. De pitch gaat over hoe belangrijk en onmisbaar mbo’ers zijn in onze samenleving. We worden door de MBO Raad heel goed begeleid bij het voorbereiden van de pitch. Het is een heel leuk en leerzaam traject.” 

Aan-de-slag-bijeenkomst in het Mediapark 
Na de kick-off meeting in februari en de daaropvolgende periode van online contact zijn de teamleden van Noord, Midden en Zuid keihard aan het werk gegaan tijdens een aan-de-slag-bijeenkomst in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Het Mediapark in Hilversum heeft iets magisch. In het ‘centrum van de media’ gaan zo’n beetje alle Nederlandse shows, tv-uitzendingen en actualiteitenrubrieken ‘live’ en wordt bovendien het gros van alle radioprogramma’s de ether in geslingerd. Dat juist hier, dinsdag 2 april, de tweede bijeenkomst van Ambassadeurs 2024 plaatsvond, is niet toevallig. Want de drie mbo-ambassadeurteams gingen als echte influencers aan de slag. Tijdens een mediaworkshop kregen ze de fijne kneepjes en belangrijkste principes van het vlog-vak bijgebracht, die ze mooi kunnen gebruiken bij de uitwerking van hun eindpitch. 

Spannende strijd 
De vlogs die de teams op 2 april maakten waren zeker al de moeite waard. Binnen no time hadden ze hun verhaal op papier gezet. Rollen werden verdeeld, de scripts nog één keer doorgenomen en … actie! In de vlog van Team Midden vertellen de ambassadeurs kort welke opleiding ze doen om te laten zien dat je (van bakken tot groen, er is superveel te doen) op het mbo letterlijk alle kanten op kan. Team Zuid kroop in de huid van Freek Vonk om te zoeken naar al die onmisbare mbo’ers, ‘te herkennen aan hun blauwe hoodie-vacht’. Team Noord gooide het over weer andere boeg en liet zien wat er gebeurt als er geen mbo’ers zouden zijn. Weinig tot niets: de samenleving komt tot stilstand. 
 
Klik hier voor het hele verhaal over de bijeenkomst en hier voor de aftermovie! Wil je de Albeda mbo ambassadeur Mara beter leren kennen, bekijk dan de informatie via deze link: Mara pakt aan! 
 
Livestream tijdens het gala op 13 mei 
Wie benieuwd is naar hoe de teams op een creatieve, overtuigende manier laten zien wat mbo’ers betekenen voor de samenleving kan op maandag 13 mei (vanaf 18.30 uur) via een livestream meekijken naar het Dit is mbo Ambassadeursgala via Youtube.com/Ditismbo. Tijdens dit feestelijke event worden vijf prijzen uitgereikt aan: Best of Excellence Award, Onderwijsteam van het jaar, Beste leerbedrijf, Beste praktijkopleider en welke studenten hebben hét Gouden Idee en mogen zich een jaar lang het ambassadeursteam van het jaar noemen.