mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Ondertekening

Albeda, Lentiz en gemeente Vlaardingen kopen grond voor nieuwe onderwijscampus in District U

Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben Albeda, Lentiz en Gemeente Vlaardingen vandaag getekend voor de aankoop van een stuk grond op locatie in District U, waar de komende jaren een nieuw onderwijsgebouw en sporthal gerealiseerd worden. Een jaar geleden maakten gemeente Vlaardingen, Albeda, Lentiz en ALV afspraken om de komst en realisatie van onderwijs naar District U verder met elkaar te onderzoeken. Een zorgvuldige uitwerking van de plannen heeft nu geresulteerd in de aankoop van de locatie binnen District U.

 "We verheugen ons dat we deze stap gaan zetten, omdat deze samenwerking prachtige perspectieven opent voor de jongeren in Vlaardingen en omstreken," aldus Ron Kooren, voorzitter van het college van bestuur van Albeda.

Onderwijs en doorlopende leerlijn
Op een centrale plek bij de toekomstige entree van District U komt een nieuw schoolgebouw waar Lentiz (vmbo en mbo) en Albeda (mbo) samen gaan zorgen voor onderwijs met een doorlopende leerlijn. Een doorlopende leerlijn zorgt ervoor dat lesstof goed op elkaar aansluit bij de overgang van het voortgezet naar het beroepsonderwijs. Het mbo onderwijs in Vlaardingen richt zich momenteel met name op de sectoren food, techniek en zorg. Zo is eerder onder meer de Food Innovation Academy (FIA) opgericht, waarin onderwijs en het bedrijfsleven samenwerken.