mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Albeda en SKVR bundelen krachten om jongeren te empoweren

Albeda en SKVR bundelen krachten om jongeren te empoweren

Albeda en SKVR – The Creative Network slaan de handen ineen voor een mooie samenwerking die gericht is op het bieden van gelijke kansen en participatiemogelijkheden voor jongeren en werkenden in Rotterdam en de regio Rijnmond. De directeur van SKVR, Claudia Doesburg, en Simone Fredriksz, lid van het college van bestuur van Albeda, benadrukken de immense waarde van deze samenwerking in het aanbieden van excellent onderwijs en het bevorderen van actieve cultuurbeoefening voor jongeren.

"Deze unieke alliantie tussen Albeda en SKVR zal een grote impact hebben op onze jeugd door hen de mogelijkheid te bieden om hun creatieve potentieel te ontplooien en gelijke kansen te benutten. Met de ondertekening van dit convenant markeren we een nieuw tijdperk van samenwerking en empowerment voor jongeren in Rotterdam en daarbuiten. Onze gezamenlijke inzet voor gelijke kansen en inclusiviteit belooft een blijvende impact te hebben op de gemeenschap en de toekomstige generaties”, aldus Simone Fredriksz, lid cvb Albeda.

Street art 'Roffa Chicks'
Voorafgaand aan de officiële ondertekening van het convenant nam muralist en community artist Naomi King het woord. King deelde haar missie om jongeren te inspireren via haar kunstenaarschap en ervaringen. Ze sprak over haar project 'Roffa Chicks', waarin ze meiden laat groeien in street art. Haar betrokkenheid bij SKVR Hillevliet legt een natuurlijke verbinding met studenten van Albeda. King voegde toe: "Het is van vitaal belang om jongeren te stimuleren hun creatieve stem te laten horen en hun artistieke talenten te ontwikkelen."

Kunstwerk voor verbondenheid
Na de inspirerende toespraken werden alle aanwezigen uitgenodigd om gezamenlijk een kunstwerk te creëren als symbool voor de verbondenheid tussen beide instellingen. Bestuurders werkten zij aan zij met studenten om een symbolisch kunstwerk tot stand te brengen, dat de diversiteit en kracht van de samenwerking weerspiegelt. De nauwe band tussen Albeda en SKVR wordt al jarenlang versterkt door verschillende initiatieven. Studenten van Albeda hebben de mogelijkheid gekregen om als docenten bij SKVR te werken, waar ze waardevolle ervaring opdoen in het overbrengen van kennis en vaardigheden aan medestudenten.

Daarnaast hebben SKVR-workshops zoals 'Present' studenten van Albeda voorzien van praktische vaardigheden om zelfverzekerd en assertief te zijn, zowel in professionele als persoonlijke situaties. Nashaira, een van de studenten, deelde haar ervaring: "Dankzij deze workshops heb ik geleerd hoe belangrijk het is om een ​​sterke handdruk te geven en zelfverzekerd te zijn, zowel in sollicitatiegesprekken als in andere sociale situaties."

Voor een sfeerimpressie van de bijeenkomst, klik hier.

Voor meer informatie: Rateb Abawi MSc |Strategisch adviseur en woordvoerder Albeda | [email protected] | 06 38 55 76 79