mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Dansgroep 1
Dansgroep 2

Albeda Danscollege schittert succesvol in de sportwereld

Albeda Danscollege heeft recentelijk succes geboekt tijdens twee sportieve evenementen, waar studenten met hun passie voor dans het publiek hebben weten te pakken. 

Deze succesvolle optredens tonen aan dat potentiële Allround dansers niet uitsluitend een podium hebben in de commerciële en kunst- en cultuursector, maar ook in de sportwereld. Het versterkt de waardevolle rol van Albeda, met specifiek Albeda Danscollege, als een vooraanstaande instelling voor dansonderwijs in Nederland. 

Streetdance toernooi Rotterdam 
In Rotterdam inspireerden de studenten van Albeda Danscollege met hun optreden diverse basisschoolleerlingen die meededen aan een voorronde van het jaarlijkse streetdance toernooi, georganiseerd door Sportbedrijf Rotterdam met een finale in Ahoy in het vooruitzicht.  
Tijdens de wedstrijd in Jeugdtheater Hofplein, betrokken de dansstudenten na hun optreden het publiek met een ‘energizer-act’. Een volle enthousiaste zaal deed voor hun stoel mee met verschillende danspassen en het werd een waar feestje. Dat zal ook zo zijn tijdens de aankomende voorronde op 7 februari in Theater Zuidplein. 

Champions League  
Op dinsdag 30 januari stond Albeda Danscollege opnieuw in de schijnwerpers. Dit keer in de Johan Cruijff ArenA, voorafgaand aan de Champions League voetbalwedstrijd van Ajax Vrouwen tegen AS Roma. Onze dansstudenten verzorgden een indrukwekkende openingsact rond het veld, samen met 10 professionele dansers, onder leiding van de getalenteerde Albedadocenten en choreografen Virgil Moreno en Meyline Schuurs.