mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Mara

Albeda-ambassadeur Mara bezoekt MBO Raad

Op dinsdag 6 februari vond de officiële kick-off plaats van de mbo-ambassadeurs 2024. De bijeenkomst was georganiseerd door de MBO Raad. De hoofdrol was weggelegd voor de ambassadeurs van 31 mbo-scholen. Zij maakten kennis met elkaar en werden voorbereid op hun ambassadeurschap. Mara Dingemans, student Verpleegkundige, en ambassadeur van Albeda was uiteraard ook aanwezig. Zij gaat met team Midden de komende tijd hard aan de slag met de opdracht om op een ‘creatieve, overtuigende manier te laten zien hoe belangrijk en onmisbaar vakmensen zijn voor de samenleving’. Uiteindelijk presenteren de teams Noord, Midden en Zuid hun idee tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala op 13 mei 2024. De winnaars bezoeken het ministerie van OCW en maken van hun idee een concreet project.

We vroegen Mara naar haar ervaring:
“Samen met mijn slb’er, Lenny Bergwerff, ben ik naar Utrecht gereden om daar alle andere ambassadeurs van Nederland te ontmoeten. We kregen eerst een media workshop. Daarbij heb ik geleerd dat als ik een vraag niet prettig vind, ik mijn grens duidelijk moet trekken, bijvoorbeeld bij een irrelevante vraag over mijn privéleven. Hier zal ik dan eerlijk op antwoorden dat ik het graag bij mijn ambassadeurschap en doel wil houden.

Na de lunch was het tijd voor een fotoshoot. Toen de foto’s gemaakt waren, gingen we door naar het moment waarop we te horen kregen wat de opdracht was voor het ambassadeursgala! De opdracht voor alle teams is ‘Laat op een creatieve en overtuigende manier zien hoe belangrijk en onmisbaar vakmensen zijn voor de samenleving’ Voor het gala hebben we op 2 april nog een fysieke bijeenkomst, maar ons team heeft afgesproken om elkaar al twee keer eerder te spreken, zodat we ons doel voor het gala kunnen realiseren. We gaan vol moed een hele leuke tijd tegemoet. Team Midden is enorm enthousiast, inspiratievol en ik kan niet wachten om alles te vertellen! 

Mijn missie
Na de uitleg over de opdracht en de brainstormsessie raakte ik enorm gemotiveerd om mijn persoonlijke boodschap en doel over te gaan brengen bij ouders. Ik heb inspiratie gekregen om lezingen aan ouders van basisscholieren te gaan geven. De ouders van groep 7/8 leerlingen pushen hun kind vaak teveel om havo te gaan halen, of als dit niet lukt, na de mavo door te gaan naar de havo. Terwijl naar mijn idee voor veel jongeren het mbo een betere keuze is. Het lijkt mij goed om die ouders kennis bij te brengen over het vakmanschap van mbo’ers.”


Bekijk hier de aftermovie van de kick-off van de mbo-ambassadeurs 2024!