mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Man bewerkt hout in een werkplaats
Vrouw werkt aan laptop in een winkel

Nederlands als 1e taal (NT1): Taalopleiding 1F

Engels  Frans  Oekrains  Spaans  Turks

Bent u opgegroeid in Nederland en heeft u moeite met lezen en schrijven? Vraagt u wel eens om hulp bij het lezen van brieven? Of wilt u een beroepsopleiding volgen, maar denkt u dat u problemen krijgt met de lesstof? Wilt u solliciteren op die leuke baan, maar vindt u dat lastig? Meld u zich dan aan voor onze opleiding Nederlands als 1e taal (NT1) op niveau 1F.

U leert beter Nederlands lezen en schrijven. Ook oefent in het voeren van gesprekken en het schrijven en versturen van een kort bericht op de computer. Naast het Nederlands leert u ook rekenen als dat nodig is voor uw vervolgopleiding of werk. Aan het eind van de opleiding doet u examen op niveau 1F.

U kunt de opleiding volgen met subsidie van uw gemeente. Er zijn lessen op de dag of op de avond. Ook als u al werkt, kunt u een opleiding bij ons volgen.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

U leert beter Nederlands lezen, schrijven en krijgt ook spelling en grammatica. Zo leert u bijvoorbeeld:

  • Eenvoudige teksten, zoals gebruiksaanwijzingen, lezen en begrijpen
  • Gesprekken voeren
  • Korte presentaties geven
  • Korte verhalen lezen
  • Korte berichten opstellen via de computer en versturen via e-mail.

Naast het Nederlands leert u ook rekenen als dat nodig is voor uw vervolgopleiding of uw werk. Ook krijgt u les in werknemersvaardigheden of studievaardigheden. We bereiden u voor om uw belangrijke vervolgstap na het diploma 1F te kunnen maken.

Sluit

Doelgroep

Doelgroep

U wilt uw Nederlands verbeteren en een diploma 1F halen om een vervolgopleiding mbo te gaan volgen of u wilt een leuke baan vinden.

U kunt de opleiding volgen met subsidie van uw gemeente. U kunt de lessen overdag volgens of ’s avonds. Ook als u al werkt, kunt u een opleiding volgen. U moet wel 18 jaar zijn of ouder.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

  • U bent opgegroeid in Nederland.
  • U bent 18 jaar of ouder.
Sluit

Leslocatie

Leslocatie

Baljuwstraat 2 in Rotterdam. Dit is 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station Rotterdam (uitgang aan de achterkant).

Sluit

Erkenning

Erkenning

Aan het eind van de opleiding, doet u examen en kunt u een diploma halen op het niveau Nederlandse taal 1F. U kunt eenvoudige verhalen schrijven op papier en digitaal. Deze verhalen hebben voor u herkenbare onderwerpen. U kunt verschillende soorten verhalen, berichten en instructies lezen en begrijpen en hierover met andere mensen praten.

Met het diploma van deze opleiding op zak, kunt u instromen in het mbo. U kunt een entreeopleiding gaan volgen of op zoek gaan naar een leuke baan.

Sluit

Duur

Duur

De opleiding duurt 45, 30 of 15 weken. Dit hangt af van uw startniveau. U maakt een toets bij de intake en dan wordt met u besproken hoelang de opleiding duurt.

Sluit

Aanmelden

Crebo
5601
Duur
De opleiding duurt 45, 30 of 15 weken. Dit hangt af van uw startniveau.
Startmoment(en)
Doorlopend
Opleidingstype
Cursus