mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Projecten

Albeda is trots op haar studenten en laat dat graag zien. Onze studenten worden regelmatig gevraagd om hun expertise in te zetten bij speciale gelegenheden, zoals modeshows, theatershows, beurzen of fotoshoots. Leuke en leerzame buitenschoolse activiteiten voor de studenten. Lees meer over deze bijzondere projecten en wat de studenten hebben ervaren.

Modeshow
Elk schooljaar wordt afgesloten met een modeshow in de Maassilo Rotterdam. De studenten laten hier de creaties zien die zij in het afgelopen jaar hebben gemaakt. Op professionele wijze betreden de studenten de catwalk om vol trots de kledingstukken te showen. Studenten die afstuderen laten een eigen mini-collectie zien en ontvangen hun diploma aan het einde van de modeshow. Bekijk hier een impressie  van de modeshow.

Young Tailor Talent Trophy
Eens in de twee jaar kunnen studenten zich opgeven voor de ‘Young Tailor Talent Trophy’.  Verschillende mbo-opleidingen mode in het land doen hier aan mee. Studenten leveren kledingstukken in voor deze competitie. Een professionele jury kiest de winnaars. Leuk voor het cv en een leerzame ervaring.

Een jurk voor Prinsjesdag
Het is inmiddels een traditie geworden dat studenten van onze mode-opleidingen de kleding verzorgen voor een politica op Prinsjesdag.

​Priscilla Luijckx en Linda Visser zijn door Antoinette Laan, Tweede Kamerlid namens de VVD, uitgekozen om voor haar een outfit voor prinsjesdag 2019 te maken. 

Ilse en Alexia maakten de Prinsjesdag-outfit voor Annemarie Jorritsma in 2018.
Prinsjesdag 2018

Yvette de Valk mocht in 2017 een prachtige creatie maken voor Tweede Kamerlid Tamara van Ark.

Maaike Papeveld en Carline Moeliker ontwierpen voor Europarlementariër- Cora van Nieuwenhuizen- de jurk voor Prinsjesdag 2016.
Prinsjesdag 2016