mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Facilitair personeel

Sociale hygiëne

Schenk je alcoholhoudende dranken in een horecabedrijf of op een evenement, in een zorginstelling of in een buurthuis? Dan ben je verplicht je te houden aan de Drank- en Horecawet. Tijdens openingsuren moeten één of meerdere personen, aanwezig zijn, die de SVH verklaring sociale hygiëne in hun bezit hebben.  De leidinggevende of jijzelf moet in het bezit zijn van de SVH-verklaring sociale hygiëne. Op een horecavergunning moeten minimaal twee personen vermeld staan. Zij horen beiden in het bezit te zijn van de SVH-verklaring sociale hygiëne.

Inhoud

Inhoud

Organisaties en bedrijven die drank verkopen of serveren moeten aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet er tijdens de openingsuren van een bedrijf minimaal één persoon met het diploma Sociale hygiëne aanwezig zijn. Tijdens de scholing Sociale hygiëne leer je welke regels er gelden en hoe ze in de praktijk uitgevoerd kunnen worden. De warenwet en bedrijfsinrichting zijn ook onderdelen die aan bod komen.

Onderwerpen
- Bedrijfsinrichting en voorzieningen
- Elementaire kennis van psychologie en ethiek
- Gastvrijheid in de horeca
- Omgaan met alcohol-, gok- en drugverslaving
- Omgaan met rookbeleid
- Sociale vaardigheden en gespreksmodellen
- Veiligheid in het horecabedrijf
- Warenwet
- Examentraining

Sluit

Doel

Doel

Met het diploma Sociale hygiëne op zak kan je ingezet worden bij bedrijven die dranken verkopen of serveren. Tijdens de openingsuren is het vereist dat er minimaal één persoon met het diploma Sociale hygiëne aanwezig is. Dat heeft de overheid zo bepaald om de veiligheid in elk bedrijf te garanderen. Je weet na de scholing op de juiste manier om te gaan met klanten die een alcohol-, gok-, en/of drugsverslaving hebben, maar ook met mensen die ongewenst gedrag vertonen. Je krijgt methoden aangereikt om problemen binnen het bedrijf te voorkomen. Ook leer je wat er komt kijken bij het waarborgen van de hygiëne. Daarnaast krijg je  uitleg over het gastvrij ontvangen van mensen. De scholing Sociale hygiëne kan dus in verschillende situaties en op diverse werkplekken goed van pas komen.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een speciale vooropleiding is niet vereist.

Sluit

Praktische info

Praktische info

Deze scholing wordt gegeven op een locatie van Albeda, maar kan ook bij jou in het bedrijf worden gegeven.

Sluit

Lesdata

Lesdata

De scholing bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur.
De lesdata worden in overleg met u als opdrachtgever ingepland.
 

Sluit

Certificering

Certificering

Na de scholing vindt er een landelijk examen plaats georganiseerd door de SVH. Het examen Sociale hygiëne kan maandelijks worden afgelegd op diverse locaties. De examenkosten zijn NIET in onze scholingsprijs inbegrepen.

Sluit

Aanmelden

Duur
4 dagdelen van 3 uur
Startmoment(en)
in overleg
Opleidingstype
Scholing