Sociale hygiëne

Schenkt u alcoholhoudende dranken in een horecabedrijf of op een evenement, in een zorginstelling of in een buurthuis? Dan bent u verplicht zich te houden aan de Drank- en Horecawet. Tijdens openingsuren moeten één of meerdere personen, aanwezig zijn, die de SVH verklaring sociale hygiëne in hun bezit hebben.  De leidinggevende of uzelf moet in het bezit zijn van de SVH verklaring sociale hygiëne. Op een horecavergunning moeten minimaal twee personen vermeld staan. Zij horen beiden in het bezit te zijn van de SVH verklaring sociale hygiëne.

Inhoud

Inhoud

Organisaties en bedrijven die drank verkopen of serveren moeten aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet er tijdens de openingsuren van een bedrijf minimaal één persoon met het diploma Sociale hygiëne aanwezig zijn. Tijdens de scholing Sociale hygiëne leert u welke regels er gelden en hoe ze in de praktijk uitgevoerd kunnen worden. De warenwet en bedrijfsinrichting zijn ook onderdelen die aan bod komen.

Onderwerpen
- Bedrijfsinrichting en voorzieningen
- Elementaire kennis van psychologie en ethiek
- Gastvrijheid in de horeca
- Omgaan met alcohol-, gok- en drugverslaving
- Omgaan met rookbeleid
- Sociale vaardigheden en gespreksmodellen
- Veiligheid in het horecabedrijf
- Warenwet
- Examentraining

Doel

Doel

Met het diploma Sociale hygiëne op zak kunt u ingezet worden bij bedrijven die dranken verkopen of serveren. Tijdens de openingsuren is het vereist dat er minimaal één persoon met het diploma Sociale hygiëne aanwezig is. Dat heeft de overheid zo bepaald om de veiligheid in elk bedrijf te garanderen. U weet na de scholing op de juiste manier om te gaan met klanten die een alcohol-, gok-, en/of drugsverslaving hebben, maar ook met mensen die ongewenst gedrag vertonen. U krijgt methoden aangereikt om problemen binnen het bedrijf te voorkomen. Ook leert u wat er komt kijken bij het waarborgen van de hygiëne. Daarnaast krijgt u uitleg over het gastvrij ontvangen van mensen. De scholing Sociale hygiëne kan dus in verschillende situaties en op diverse werkplekken goed van pas komen.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een speciale vooropleiding is niet vereist.

Praktische info

Praktische info

Deze scholing wordt gegeven op een locatie van Albeda, maar kan ook bij u in het bedrijf worden gegeven.

Lesdata

Lesdata

De scholing bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur.
De lesdata worden in overleg met u als opdrachtgever ingepland. 

Lesdata voor voorjaar 2021 :

voor de open inschrijving zullen data z.s.m. bekend worden gemaakt.
 

Certificering

Certificering

Na de scholing vindt er een landelijk examen plaats georganiseerd door de SVH. Het examen Sociale hygiëne kan maandelijks worden afgelegd op diverse locaties. De examenkosten zijn NIET in onze scholingsprijs inbegrepen.

Aanmelden

Duur
4 dagdelen van 3 uur
Kosten
€ 198,- inclusief boek en examentraining. Examenkosten worden apart berekend.
Startmoment(en)
voorjaar 2021