mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Zoe

Zoë van der Wielen: Dankzij mijn stage, nu een bijbaan!

Zoë van der Wielen, 20 jaar, volgt haar opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (niveau 3) op de locatie Baljuwstraat in Rotterdam. In het te gekke schoolrestaurant Albeda Groos! leert ze alle fijne kneepjes van het horecavak.

Albeda Groos! een prachtige plek om de praktijk te leren
“Mijn liefde voor het vak begon al tijdens een snuffelstage op de middelbare school. Op een open dag bij Albeda werd ik zo enthousiast, dat ik me heb aangemeld voor de opleiding Gastheer/gastvrouw. Inmiddels zit ik nu in het tweede leerjaar van de niveau 3-opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw. Deze opleiding past perfect bij mij. Ik ben blij dat ik op deze locatie, binnen deze fijne club docenten en studenten het vak kan leren. Het gerse restaurant Albeda Groos! helpt daar natuurlijk aan bij. Dit is een prachtige plek om de praktijk te leren.’’

Meedoen aan een wedstrijd is een ervaring voor het leven
Over de vraag wat deze opleiding zo leuk maakt hoeft Zoë niet lang na te denken. “Excursies naar wijnleveranciers en groothandels als HANOS en Rungis, de beroemde kaasfabriek Hennart en natuurlijk de horecavakwedstrijden!” Zoë werd samen met medestudent Kim door haar docenten genomineerd voor de vakwedstrijd Future Talents, waar mbo-scholieren in verschillende teams strijden op zowel gastronomisch als gastvrijheidsgebied. “Mijn klasgenoot en ik wonnen de award voor de beste hospitality pitch. Meedoen aan een wedstrijd is een ervaring voor het leven.’’

Horecabedrijven zijn hard op zoek naar gedreven personeel
Momenteel loopt Zoë stage bij restaurant Roos Marijn in Vreewijk. “Mijn stagebegeleider is zo onder de indruk van mijn kwaliteiten dat ze me een bijbaan heeft aangeboden. Nu doe ik dus ook in het weekend veel horeca-ervaring op. Horecabedrijven zijn hard op zoek naar gedreven medewerkers.
Na het behalen van je diploma, heb je vaak meteen een baan, maar ik ben nog niet uitgeleerd,’’ zegt Zoë. “Mijn volgende stap is het volgen van de opleiding Sommelier om uiteindelijk te eindigen in een eigen restaurant!’’