mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Zoe

Zoë: ‘In de horeca kom ik tot leven’

Zoë Meershoek (20) volgt de Leidinggevende bediening niveau 4, bij Albeda Horecacollege op locatie De Vloot in Maassluis.
 

Waarom volg je deze opleiding?
“Eerst heb ik Zelfstandig werkend gastvrouw niveau 3 gedaan. Ik wist niet goed wat ik wilde, maar ik ben gelukkig doorgegaan op niveau 4. Ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging, dus deze opleiding kwam precies op een goed moment. ”

Je doet mee aan wedstrijden, waarom?
“Ik ben gewoon nieuwsgierig naar hoe het werkt. Ik houd heel erg van reizen, dus dit is een mooie kans om weer op pad te gaan. Als ik het zo om me heen hoor, is iedereen altijd heel enthousiast over vakwedstrijden. Ik laat me verrassen en ondertussen doe ik gewoon heel erg mijn best, want ik ga voor de winst!”

Wat is er zo leuk aan de horeca?
“Iedereen een warm welkom geven en blije gasten ontvangen. Ik werk naast school in een strandtent en ik kan echt genieten van lange dagen met het team draaien. Zwemmen als we klaar zijn, lekker eten en net als onze gasten van de natuur genieten. Als ik me niet zo lekker voel, kom ik in de horeca weer tot leven.”

Heb je verder nog hobby’s?
“Borrelen bij het strand en uit eten gaan met vriendinnen. Verder houd ik van sporten en reizen.”


Als je een drankje zou mogen zijn, welke kies je dan?
“Een red bull! Net als ik vol energie.”

Toekomstdroom?
“In het buitenland werken lijkt me fantastisch. Een paar maanden in Thailand of Curaçao. Kom maar op! Ik zou het zonde vinden als ik straks terugkijk op mijn leven en ik niets van de wereld heb gezien. Dat is het mooie van dit vak. Er is altijd wel iemand nodig in de horeca. Ik verheug me heel erg op het reizen en alle avonturen die ik ga beleven. Go with the flow, ik heb er zin in.”