mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Baran

‘Vanaf het allereerste moment voelde ik me welkom en gewaardeerd’

Baran volgt de opleiding Sociaal werker op de Albeda-locatie in Vlaardingen. Hij liep stage op Kaapverdië en ontwikkelde een waterproject. Baran vertelt over zijn bijzondere stage-ervaring op Kaapverdië.  

Hoe beviel je stage?
Mijn stage in het buitenland was als een avontuur doordrenkt met gezelligheid, maar met af en toe ook uitdagende momenten. Vanaf het moment dat ik mijn comfortzone verliet en mijn reis begon, werd ik ondergedompeld in een wereld van nieuwe culturen, tradities en talen. Het voelde als een ontdekkingsreis, waarbij elke dag nieuwe mogelijkheden bood om te leren en te groeien. 

Wat heb je gedaan tijdens je stage?
Ik liep stage op de middelbare school op Complexo Educativo Manuel António Martins in Santa Maria. Tijdens mijn stage heb ik ook een intern onderzoek opgestart. Het onderzoek leidde tot de ontwikkeling van een waterproject. Naast mijn inzet voor mijn stage heb ik ook extra curriculaire activiteiten ontplooid. Een van deze initiatieven omvatte het begeleiden van sportactiviteiten voor mensen met een beperking. 

Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt?
Het meest bijzondere aspect van mijn stage in het buitenland is ongetwijfeld de unieke kans om verschillende culturen en mensen te leren kennen, wat mijn horizon op een ongekende manier heeft verbreed. In het hart van een nieuwe samenleving te werken gaf me niet alleen een diepgaand inzicht in de professionele omgeving, maar ook in de rijke diversiteit van de menselijke ervaring. 

Wat heb je geleerd?
Ik heb enorm veel geleerd over zelfstandigheid, veerkracht en zelfontdekking. Het navigeren door het dagelijks leven in een andere cultuur heeft mijn aanpassingsvermogen vergroot en mijn vermogen om uitdagingen met een positieve instelling aan te gaan versterkt. Het contact met mensen van diverse achtergronden heeft mijn horizon verbreed.  

Hoe was het contact met de mensen?
Gedurende mijn stage in Kaapverdië heb ik nauw contact gehad met de lokale bevolking. De hartelijke en gastvrije aard van de mensen heeft mijn ervaring tot iets bijzonders gemaakt. Vanaf het allereerste moment voelde ik me welkom en gewaardeerd, waardoor ik snel deel uitmaakte van de gemeenschap.