mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Neelam

Neelam: ‘Wees jezelf en geef nooit op’

Neelam (19) zit in het eerste leerjaar van de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality, niveau 4. Ze volgt haar opleiding bij Albeda Travel & Leisure College, locatie Zuster Hennekeplein in Rotterdam. 

Waarom volg je deze opleiding? 
“Na de havo ben ik overgestapt naar het mbo, waar ik aan een juridische opleiding begon.  
Deze opleiding bleek achteraf te zakelijk. Omdat ik veel energie haal uit persoonlijk contact met mensen en graag activiteiten organiseer, ben ik research gaan doen. Via TikTok kwam ik in aanraking met leisure. Het maakte me zo nieuwsgierig dat ik meteen een afspraak heb gemaakt. Het voelde gelijk goed; een warm ontvangst en een hele gezellige sfeer. Daarnaast is het een brede opleiding, waardoor ik later bij veel bedrijven kan werken. Deze flexibiliteit spreekt mij erg aan.” 

Wat vind je het leukste aan de opleiding? 
“Deze opleiding is erop gericht om gasten een fijne beleving te geven. Ik doe niets liever dan dat en daarom past deze opleiding zo goed bij mij. Mensen een mooie ervaring geven en ze later terug zien komen, dat geeft mij energie. Daarnaast vind ik het leuk om te leren hoe je met verschillende doelgroepen kunt communiceren. Vanwege de veelzijdigheid van het beroep, is dat een belangrijk onderdeel. De ene dag organiseer je een knutselactiviteit, sportevenement of een bingo en de andere dag sta in je een mascottepak te dansen in de minidisco. Het is een mix tussen organisatie, creativiteit en veel afwisseling.” 

Hoe is de sfeer op school? 
“School is mijn hobby. Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen, maar bij deze opleiding voelt het echt zo. De klassen zijn klein, de docenten zijn betrokken en klasgenoten zijn vrienden. Er wordt op maat lesgegeven dus je kunt op je eigen tempo leren. We doen leuke activiteiten zoals een meeloopdag op camping de Paal en Ter Spegelt, waar we een sport- en spelactiviteit en een meeleeftheater hebben verzorgd. Natuurlijk volgen we ook verplichte theorievakken zoals Nederlands, Engels, Duits, Rekenen en Burgerschap. Het leukste vak vind ik Entertainment, waarbij je continu wordt uitgedaagd in muziek, dans, toneel en presentatie.” 

Waar ben je trots op? 
“Ik ben altijd al gastvrij en nieuwsgierig geweest, maar wel met een afwachtende houding. Dankzij deze opleiding ben ik veel zelfverzekerder geworden. Ik leer mezelf steeds beter kennen en ben trots op de ontwikkeling die ik doormaak. Ik kijk erg uit naar mijn stage bij vakantiepark de Leistert, waar ik ongetwijfeld nog veel meer ga leren. In het 2e leerjaar kunnen we ook op stage in het buitenland. Hoe gaaf is dat? Niets houdt mij tegen om de beste versie van mezelf te laten zien!” 

Heb je een tip voor aankomende studenten die op zoek zijn naar een opleiding? 
“Oriënteer zo veel mogelijk! Ga kijken bij open dagen, ga proefstuderen of doe mee aan meeloopdagen. Maak vooraf een lijstje met vragen waar je antwoord op wilt. Vraag studenten naar hun ervaringen en volg social media accounts. Wees jezelf en geef nooit op!’’ 

Wat is jouw toekomstdroom? 
“Hierna wil ik een hbo-opleiding doen. Waarschijnlijk de PABO. Dankzij deze opleiding weet ik dat met kinderen werken écht mijn ding is. Het is daarom een groot voordeel dat ik eerst deze opleiding volg om ervaring op te doen. Een mooie basis voor de toekomst!“