mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Marith

Marith: ‘De druk om samen te knallen geeft zoveel energie’

De 18 jarige Marith volgt de opleiding Gespecialiseerd kok niveau 4, bij Albeda Horecacollege locatie Rosestraat in Rotterdam.

𝗪𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐯𝐨𝐥𝐠 𝐣𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐨𝐩𝐥𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠?
“Ik dacht in eerste instantie bij mijn studiekeuze aan de politie, maar daar bleek ik te jong voor. Omdat ik het altijd erg leuk vind om thuis te koken, was deze koksopleiding eigenlijk een veel betere keuze. De samenwerking in de keuken, de contacten met de bediening. Het past gewoon bij mij en ik ga elke dag met heel veel plezier naar school en naar mijn stageplek in Drenthe, bij het Hof van Saksen.”

Hoe bereid je je voor op horeca vakwedstrijden?
Zowel op school als op mijn stageplek bij het Hof van Saksen word ik zo geweldig ondersteund bij dit proces. Ik wist niet dat er zulke mensen bestonden, die met zoveel overgave en enthousiasme studenten willen begeleiden om de beste versie van zichzelf te worden.”


𝗪𝐚𝐭 𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐣𝐞 𝐡𝐞𝐭 𝐥𝐞𝐮𝐤𝐬𝐭𝐞 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐡𝐨𝐫𝐞𝐜𝐚?
“De samenwerking met allerlei verschillende mensen. Ik houd van hele drukke avonden en dan met zijn allen keihard werken. Dan staat iedereen helemaal ‘aan’ en die druk om samen te knallen geeft zoveel energie.”


𝐇𝐞𝐛 𝐣𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞𝐫 𝐧𝐨𝐠 𝐡𝐨𝐛𝐛𝐲𝐬?
“Zwemmen, hardlopen en ik ben een romantisch boek aan het schrijven dat dit jaar uit mag komen.”


𝐕𝐨𝐨𝐫 𝐰𝐞𝐥𝐤 𝐡𝐚𝐩𝐣𝐞 𝐞𝐧 𝐝𝐫𝐚𝐧𝐤𝐣𝐞 𝐤𝐮𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐳𝐞 𝐣𝐨𝐮 𝐰𝐚𝐤𝐤𝐞𝐫 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧?
“Voor het bananendessert wat ik op mijn stage heb geleerd te maken; die is zo ontzettend lekker! Maar misschien wel voor alle desserts en lekkere zoete drankjes…”


𝗪𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐣𝐞 𝐭𝐨𝐞𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭𝐝𝐫𝐨𝐨𝐦?
“In Drenthe wonen en werken bij het vakantiepark Hof van Saksen. Ik houd zelf heel erg van met vakantie gaan en hoe leuk zou het zijn om altijd op een vakantiepark te kunnen werken? Ik logeer er nu ook al als ik stage loop. Dan ga ik donderdag na school die kant op om te werken en reis ik maandagochtend weer terug om naar school te gaan. Ik werk er met veel plezier en het voelt aan als vakantie; beter kan niet!”