mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Alumni Wendy

Ik vind het werken met de jongste leeftijdsgroep heel bijzonder

Wendy is Albeda alumni en volgde de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Wendy vertelt over wat ze leerde tijdens de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Ik heb gekozen voor de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, omdat ik altijd al wist dat ik iets met kinderen wilde doen. Toen ik na de middelbare school ging zoeken naar een mbo-opleiding, kwam ik uit bij de kinderopvang. Deze opleiding sloot voor mij perfect aan bij mijn interesses en passie voor het werken met kinderen. Momenteel werk ik in de kinderopvang op een 0-2 groep waar ik dagelijks plezier uit haal. Ik vind het werken met de jongste leeftijdsgroep heel bijzonder, omdat ik een belangrijke rol speel in hun eerste levensjaren. Ik geniet er van om deze kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling.  

Belang van hechting
Een aantal belangrijke aspecten die ik tijdens mijn opleiding heb geleerd, pas ik dagelijks toe in mijn werk. Bijvoorbeeld het belang van hechting en hoe je als pedagogisch medewerker een veilige en vertrouwde omgeving kunt creëren voor de kinderen.  

Tip aan toekomstige studenten
Mijn tip aan toekomstige studenten pedagogisch medewerker is: sta altijd open voor feedback en vraag er ook altijd naar. Zo blijf je leren en kun je jezelf nog beter ontwikkelen.

Mijn toekomstdroom blijft toch om mezelf te blijven ontwikkelen en nog beter te worden in mijn vak. Dit kan betekenen dat ik in de toekomst een vervolgopleiding ga doen om mijn kennis te verbreden. Daarnaast hoop ik dat ik in de toekomst nog meer verantwoordelijkheid kan nemen, bijvoorbeeld door een leidinggevende rol te vervullen of door betrokken te zijn bij het ontwikkelen van het pedagogisch beleid. Voor nu ben ik echt tevreden met mijn werkplek.