mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Joyce

'Ik heb grote interesse in verschillende culturen'

Joyce is in 2021 afgestudeerd bij de opleiding Leidinggevende travel & hospitality. In deze rubriek vertelt ze hoe het nu met haar gaat en blikt ze terug op de tijd bij Albeda.

Wat doe je nu?
Ik volg de opleiding AD Ondernemen aan de Hogeschool Rotterdam en ben tijdens de opleiding mijn eigen bedrijf begonnen genaamd: 'Aphrodite Flow’, geïnspireerd door de Griekse godin van vruchtbaarheid. Mijn missie is om menstruatieproducten voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom verkoop ik vending machines en dispensers aan scholen en bedrijven die “gratis” menstruatieproducten willen verstrekken aan hun werknemers of scholieren. 

Waarom heb je hiervoor gekozen?
Ondernemen zit in mijn bloed vanwege mijn familieachtergrond, maar ik ben ook op zoek naar voortdurende uitdaging in mijn werk. Ik vind het leuk om mensen aan te sturen, en deze combinatie van factoren heeft geleid tot mijn keuze voor het ondernemerschap.

Denk je dat de opleiding een goede basis is geweest om deze stap te zetten?
Ik wist altijd al dat ik graag naar het HBO wilde, maar ik was nog niet zeker van welke studie. Tijdens mijn stage bij Boer Bert heb ik volledig zelfstandig hooiberghutten opgezet en had ik de volledige regie in handen. Ook heb ik leuke concepten bedacht, zoals koe knuffelen en de kampvuurbox. Door mijn stage ben ik erachter gekomen dat ondernemen echt iets voor mij is! 

Hoe kijk je terug op de opleiding?
Ik heb enorm genoten van mijn tijd op de opleiding, met geweldige herinneringen aan vrienden, docenten en reisjes. We konden goed opschieten met de docenten, en mijn vriendin (Calleigh) en ik werden altijd gezien als een Siamese tweeling. We hebben veel grapjes uitgehaald, die we natuurlijk pas na ons examen hebben gedeeld met de docenten ;-) Ik ben nog steeds erg reislustig en heb een grote interesse in verschillende culturen. Tijdens de opleiding heb ik mijn Engels verbeterd en geleerd hoe je respectvol met mensen en gasten omgaat, wat ik nog steeds in mijn dagelijks leven toepas. Over het algemeen heb ik de opleiding altijd als leuk en positief ervaren.