mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

'Ik heb altijd van het zorgen voor kleine kinderen gehouden'

Rosalie heeft een tijdje geleden haar diploma Pedagogisch medewerker gehaald bij Albeda op de Rosestraat. Zij werkt nu in de kinderopvang en vertelt enthousiast over de opleiding. Ook heeft ze een tip voor toekomstige studenten.

“Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik altijd al van het zorgen voor baby’s, dreumesen en peuters heb gehouden en om ze liefde te geven uiteraard! De manier waarop kinderen zich ontwikkelen en opgroeien heb ik ook altijd al ontzettend interessant en leuk gevonden. Ik werk nu in de kinderopvang op een babygroep van 0 tot 2 jaar.

Praten op ooghoogte
Het is echt een goede opleiding. Tijdens de opleiding leerde ik communiceren met de kinderen tussen 0 en 4 jaar. Bijvoorbeeld op ooghoogte met ze praten. Bij het keuzedeel werken met baby’s heb ik geleerd hoe je om kan gaan met huilende baby’s en waarom ze huilen. Ook leerde ik over de verschillende ontwikkelingsfases van opgroeiende kinderen, zoals grove motoriek of de cognitieve ontwikkeling. Die kennis gebruik ik nu bij activiteiten om de ontwikkeling van het kind weer verder te stimuleren.

Tip
Mijn advies aan de huidige studenten is: loop bij meerdere doelgroepen in de kinderopvang of bso stage. Zo leer je alle verschillende leeftijden van de kinderen kennen en kom je er ook achter met welke leeftijd of doelgroep je het liefst wilt gaan werken!”