mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Lenny Bergwerff

"Ik ben helder en consequent"

Daarom werk ik als docent
Lenny Bergwerff (54) is een gedreven docent, die na een kleurrijke carrière als verpleegkundige, gekozen heeft voor het onderwijs. Sinds september 2021 heeft ze haar thuishaven gevonden bij Albeda Zorgcollege.

Waarom heb je gekozen voor een carrière als docent?  
Na een kleurrijke carrière van dertig jaar in de zorg, waarbij ik als verpleegkundige mijn bijdrage leverde aan diverse facetten van het werkveld, heb ik besloten om mijn expertise te delen op een ander pad: dat van het onderwijs. Mijn verlangen om mijn kennis over te dragen aan jonge mensen en op een vernieuwende wijze mijn vak te belichten, leidde mij naar het docentschap.

Hoe zou je jouw eigen onderwijsstijl omschrijven?
Mijn aanpak in de klas is doordrenkt van ambitie. Ik omarm de methode van didactisch coachen*, een benadering die niet alleen gericht is op het overbrengen van kennis, maar tevens de intrinsieke motivatie en leerpotentieel van mijn leerlingen stimuleert.

Hoe creëer je positieve relaties met studenten?
Een positieve band met mijn studenten staat centraal in mijn onderwijsfilosofie. Ik geloof sterk in het belang van persoonlijke connecties en daarom besteed ik veel aandacht aan de student. Een goede verstandhouding en een gezellige sfeer in de klas zijn voor mij essentieel. Tegelijkertijd ben ik helder en consequent, omdat ik ervan overtuigd ben dat duidelijkheid de sleutel is tot effectief leren.

Het is een waar genoegen voor mij om voor de klas te staan en te interacteren met zowel mijn studenten als mijn collega's. 

Ik voel me helemaal thuis bij Albeda Zorgcollege, waar ik mijn passie voor lesgeven en mijn liefde voor mijn vak volledig kan benutten. Het is een plek waar kennis en persoonlijke groei hand in hand gaan, als een perfecte dans.


*Bij didactisch coachen wordt de docent een gids en facilitator, waarbij studenten actief betrokken worden en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces. De docent fungeert als een coach die studenten aanmoedigt, ondersteunt en uitdaagt om hun volledige leerpotentieel te bereiken.