mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Karen Metske

"Humor is voor mij essentieel"

Daarom werk ik als docent
Karen Metske werkt als docent Verpleegkunde bij Albeda Zorgcollege. Al ruim anderhalf jaar vervult zij met passie de rol van docent weerbaarheid. Gedurende deze tijd heeft Karen haar hart verloren aan de levendige dynamiek van het onderwijs. Laat ons je meenemen naar het intrigerende verhaal van Karen Metske, waar de energie van jongeren, memorabele momenten, en de kunst van het smeden van betekenisvolle relaties centraal staan. 

Superleuke sfeer en energie
Ik koos ervoor docent te worden vanwege de superleuke sfeer en energie die jongeren met zich meebrengen. Het is geweldig om deel uit te maken van deze belangrijke periode in hun leven, terwijl ze opgroeien. Het allerbeste vind ik dat ik iets kan bijdragen aan hun groei en hoop kan geven. 

Bijzondere ervaringen
De meest te gekke momenten maken mijn dagen hier onvergetelijk. Van handstanden maken in de klas tot samen de trappen op en af rennen om wat energie kwijt te raken. Buitenlessen geven als de zon schijnt en zelfs de reis naar Belfast om te helpen met een weerbaarheidsprogramma. De lijst van bijzondere ervaringen lijkt eindeloos. Maar wat deze momenten zo speciaal maakt, is het contact met mijn studenten. Dat is waar ik echt plezier uithaal bij Albeda. 

Wederzijds vertrouwen
Bij het opbouwen van goede banden met mijn studenten is humor voor mij essentieel. Door mezelf kwetsbaar op te stellen, ontstaat er een band gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Het vermogen om me in te leven in de behoeften van mijn studenten is een essentiële vaardigheid. Ik zorg ervoor dat mijn lessen passen bij wat de studenten nodig hebben, zodat ze kunnen groeien en de stof goed begrijpen. 

Het is net alsof mijn reis als docent een levendig avontuur is, waarin de bruisende energie van mijn studenten, de kleurrijke ervaringen en de waardevolle relaties alles extra boeiend en vervullend maken.’