mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Oud-studenten Albeda Sportcollege op HALO

Kimberley van Vliet

Op welke manier is de opleiding van Albeda Sportcollege nuttig geweest voor wat je nu doet?
De opleiding is voor mij nuttig geweest op vele vlakken. Vooral het vele lesgeven heeft geholpen om zelfverzekerd voor de groep te staan. Ook hebben de stages geholpen in de ontwikkeling van mijn competenties. Zo is ervoor gezorgd dat ik een aardige basis had toen ik startte aan de HALO.

Waar kijk je met plezier op terug?
Ik kijk met plezier terug naar alle gezellige en leerzame tijden, met name met de sector wintersport. Hier heb ik enorm veel geleerd en een basis gelegd voor mijn huidige werk. Verder heb ik hier mensen leren kennen die mijn vrienden blijven voor het leven!

Op welke gebieden heb je een persoonlijke groei doorgemaakt bij Albeda?
Op motorisch-, cognitief- en sociaal-emotioneel gebied heb ik een persoonlijke groei doorgemaakt. Op motorisch gebied heb ik een grote groei doorgemaakt en heb ik, onder andere door de begeleiding van de docenten, mijzelf vaardiger weten te maken. Uiteraard ben ik op cognitief- en sociaal-emotioneel gebied ook gegroeid. Dit komt door de dingen die je meemaakt, de dingen die je leert en de gesprekken die je met iedereen voert.

Wat zou je de studenten van Albeda Sportcollege willen adviseren?
Mijn advies aan de studenten is houd je doel voor de toekomst in de gaten en haal alles uit jezelf om je doelen te bereiken.

Waar werk je nu zoal en in welke functie tijdens je studie?
Naast mijn studie ben ik werkzaam als ski- en snowboardinstructrice. Ook ben ik hoofdleiding bij de A-selectie van een turnvereniging in Ridderkerk. Ik begon bij de vereniging tijdens mijn opleiding bij Albeda als assistent, maar inmiddels heb ik (tijdens de huidige studie) mijn papieren gehaald om hoofdleiding te zijn.

Kimberley van Vliet, 20 jaar