mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Oud-studenten Albeda Sportcollege op HALO

Antonio van der Biezen

Op welke manier is de opleiding van Albeda Sportcollege nuttig geweest voor wat je nu doet?
De opleiding is heel erg nuttig geweest voor mij om er achter te komen in welk vakgebied ik wil gaan werken. Doordat ik het profiel LOBOS heb gedaan ben ik erachter gekomen dat ik gymles wil gaan geven en dat ik daarvoor verder moest studeren. Door mijn opleiding op Albeda Sportcollege kan ik mijn huidige opleiding HALO (academie lichamelijke opvoeding) verkort doen waardoor ik er maar drie jaar over doe in plaats van vier.

Waar kijk je met plezier op terug?
Ik kijk met plezier terug op de kampen die ik heb meegemaakt. Ik vond ze erg gezellig en leuk. Ik heb hierdoor ook veel mensen leren kennen en ben zelf een stuk socialer geworden. Ook kijk ik met plezier terug op keuzedelen die ik heb gekozen: zwemmen en LOBOS. Door deze twee keuzedelen ben ik enorm gegroeid in mijn kennis en kwaliteiten.

Op welke gebieden heb je bij ons een persoonlijke groei doorgemaakt?
Ik ben heel erg gegroeid in mijn zelfvertrouwen, ik ben mij nu veel bewuster van wat ik kan en wil. Vroeger durfde ik nooit iets te vragen of zou ik niet snel het voortouw nemen. Dat is nu wel anders. Ook ben ik met een andere mindset dingen gaan oppakken. Je komt tijdens het studeren genoeg tegenslagen tegen zowel op school als in je privéleven. Mijn motto is nu dat als er een probleem is er ook altijd een oplossing is.
Voor de groep staan, begeleiden, lesgeven en presenteren zijn ook dingen die ik sterk heb verbeterd tijdens mij studie aan het sportcollege. Ik kan altijd nog bijleren maar de basis van deze drie dingen heb ik bij jullie geleerd, waardoor ik een goede basis heb neergezet die ik op veel vlakken kan gebruiken.

Wat zou je onze studenten willen adviseren?
Ik zou de studenten willen adviseren om te proberen alles eruit te halen wat er in zit. Vaak komen er opdrachten en verslagen die op het eerste gezicht niet nuttig lijken maar altijd een achterliggende gedachte hebben waardoor je het aan het eind van de rit toch als waardevol ziet. Ook wil ik adviseren goed te kijken naar de mogelijkheden binnen de opleiding en goed na te denken bij de keuzes die je maakt. Zeker op het gebied van keuzedelen.

Waar werk je nu zoal en in welke functie tijdens jullie studie?
Ik werk momenteel bij Zwembad IJsselmonde als allround zwembadmedewerker. Daar zit ik nu al 4 jaar en ik ga van de zomer mijn 5de jaar in. Dit is een baan die ik heb gekregen door mijn stage die ik deed. Naast het werken hier heb ik nog 4 jaar in de zomer animatiewerk gedaan als recreatieleider, ook dit is voortgekomen uit een stage die ik moest doen tijdens mijn studie aan het sportcollege.

Antonio van der Biezen, 21 jaar