mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Oud-studenten Albeda Sportcollege op HALO

Anne-Ruth van der Knijff

Ik heb twee jaar geleden bij Albeda de opleiding Sport en bewegen afgerond in het verkorte traject waardoor ik binnen drie jaar mijn diploma niveau 4 heb gehaald.

Op welke manier is de opleiding van Albeda Sportcollege nuttig geweest voor wat je nu doet?
Omdat ik mijn mbo-opleiding heb afgerond kon ik op de Haagse Hogeschool de opleiding tot Docent LO verkort starten. Dit betekent dat ik er niet vier jaar maar drie jaar over doe. Wat vooral nuttig is geweest voor de opleiding die ik nu volg, is de stage-ervaring. Bij Albeda heb ik veel verschillende stage-adressen gehad waardoor ik veel ervaring heb opgedaan met lesgeven en dit kan gebruiken op het hbo.

Waar kijk je met plezier op terug?
Vooral de kampen die ik heb gehad bij Albeda Sportcollege! Deze waren echt altijd super gezellig en hebben gezorgd voor een hechte band met mijn klasgenoten.

Op welke gebieden heb je een persoonlijke groei doorgemaakt?
Tijdens de drie jaar dat ik op Albeda Sportcollege heb gezeten ben ik mezelf meer gaan ontwikkelen. Ik kwam mezelf regelmatig tegen tijdens reflecties maar ook tijdens opdrachten op kamp. Dit heeft er voor gezorgd dat ik mijn opleiding verliet met een goed zelfbeeld waar ik nu veel profijt van heb.

Wat zou je onze studenten willen adviseren?
Geniet van je schoolperiode want het Albeda Sportcollege is toch wel echt de leukste opleiding! En denk goed na over wat je wil na de opleiding zodat je daar naar toe kan werken.

Waar werk je nu zoal en in welke functie tijdens je studie?
Ik heb een baan als turntrainster bij een turnvereniging waarin ik mijn ervaringen van Albeda Sportcollege kan meenemen. Ook werk ik op de zaterdag in een sportspeciaalzaak.

Anne-Ruth van der Knijff, 21 jaar