mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Albeda Dans College

Oud-studenten

Oud-student Timor woont en werkt al jaren in Amerika en heeft met verschillende popsterren gewerkt waaronder Michael Jackson, Chris Brown, Janet Jackson, Britney Spears, Christina Aguilera en Madonna. Inmiddels is hij op de Nederlandse televisie niet meer weg te denken uit de Nederlandse TV wereld, onder andere het succesvolle dansprogramma Dance Dance Dance.

Lees hieronder hoe hij onze opleiding heeft ervaren en andere verhalen van onze alumni. We kunnen wel zeggen dat een aantal van onze afgestudeerden het goed voor elkaar hebben. 

Timor: "Ik wilde altijd de beste zijn."

Timor
"Voordat ik bij Albeda Danscollege kwam had ik nooit echt danslessen gehad, maar had alleen heel veel freestyle gedaan. Van Roy Jonathans heb ik eigenlijk mijn eerste Hip Hop lessen gehad. Naast zijn lessen heb ik veel gehad aan de technische lessen van Kevin Polak. Van hem heb ik de 'mannelijke kant' van ballet geleerd. De lessen Afro Jazz van Benny Bell vond ik ook altijd erg leuk."

Justine Campagnard: "Het snelle vermogen om een choreografie te leren, heb ik bij Albeda geleerd."

Justine
"De opleiding heeft mij geleerd over hoe het er aan toe gaat in het commerciële werkveld. Ik heb aan alle lessen heel veel gehad. Van Roy en Steven heb ik het commerciële dansen en bewegen geleerd. De klassieke lessen van Tal en Peter hebben me erg geholpen op danstechnisch gebied. Van Marianne Scheffers heb ik heel veel geleerd over de vrouwelijke kant van dansen, je presenteren als vrouw en zelfverzekerd staan op danshakken." 

Anuschka Bozo: "Mensen weten wie je bent."

Anuschka
"Ik was niet iemand die tijdens de opleiding uitkeek naar de eindshows zoals de meesten. Ik was stiekem al bezig met het bekijken van hoe het opzetten van zo'n show ging. In het laatste jaar deed ik mee aan So You Think You Can Dance. Ik kwam tot de halve finale en werd vierde. Nadat ik vijf jaar als freelance danser en choreograaf heb gewerkt in het binnen- en buitenland, besloot ik de stap te wagen om samen met mijn broer een eigen bedrijf op te zetten in video- en showproducties: code 101 Productions. We produceren onder andere fashionshows, events en videoclips." 

Kimberly Pikeur: "Denken in oplossingen, dat heb ik tijdens de opleiding geleerd."
"Mijn grootste highlight kwam nadat ik was afgestudeerd. Niet als uitvoerend danser maar op het gebied van producties, het combineren van dansen en ondernemen. Wat me is bijgebleven aan de opleiding is oplossingsgericht denken."