mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Maatwerktrajecten die je vooruit helpen

Niet iedere student is hetzelfde. Wij hebben ook oog voor studenten die een andere leerroute bewandelen dan de reguliere leerroute. We bieden de volgende maatwerktrajecten aan:

Meer informatie

Dame aan de telefoon achter beeldscherm

Online flex-opleiding

Voor jongeren die een opleiding willen combineren met een druk leven en bijvoorbeeld de zorg voor kinderen en een baan, bieden onze online flex-opleidingen een uitkomst. De opleiding geeft studenten alle flexibiliteit en onderdelen uit het bedrijfsleven, die ze nodig hebben voor een toekomstige baan als onmisbare business assistant bij een organisatie. Wij bieden de volgende online flex-opleidingen aan:

Deze opleidingen zijn perfect te combineren met jouw (bij)baan, kind(eren) of eigen huishouden. Met flexibele lesuren en goede begeleiding volg je de opleiding Assistant business services geheel online.

  • Geheel online
  • Flexibele lesuren
  • Goede begeleiding
  • Ideaal voor jonge ouders & een (bij)baan

Meer informatie

Lachend meisje tekent

Succesklas

De Succesklas is een versneld maatwerktraject voor Albeda-studenten die hun huidige opleiding op niveau 3 of 4 niet meer kunnen of willen afronden. De Succesklas biedt deze studenten de mogelijkheid om in 10 – 12 weken de niveau-2 opleiding Medewerker secretariaat & receptie af te ronden. Dit traject is bedoeld voor gemotiveerde studenten die bijvoorbeeld een verkeerde opleidingskeuze hebben gemaakt en niet goed weten welke vervolgstap zij willen maken. Met intensieve begeleiding door een kleinschalige docententeam vanuit de locatie Vlaardingen kunnen zij zich heroriënteren op hun drijfveren en verdere (school)loopbaan.

  • Vast aantal docenten
  • Intensieve en persoonlijke begeleiding
  • Coaching op maat
  • Inspirerende leeromgeving

Bekijk filmpje Succesklas.

Interesse? Neem contact op met Miranda Hueting, [email protected] 

Jongen en meisje achter computer

Structuurklas

Speciaal voor die studenten met een aandoening in het autisme spectrum, biedt ons college de Structuurklas op niveau 2, 3 en 4. Deze Structuurklas kent een duidelijk systeem in een klas met maximaal zestien studenten. De lessen worden gegeven in één klaslokaal met vaste docenten die geschoold zijn in de omgang met studenten met een stoornis in het autisme spectrum. We bieden de volgende Structuurklassen aan vanuit de locatie Vlaardingen:

Schrijver, redacteur, radiopresentator, televisiepersoonlijkheid en voetbalcriticus Hugo Borst zegt over de Structuurklas:

“Bij Albeda in Vlaardingen gebeurt iets heel bijzonders. Ze hebben daar een structuurklas waar jongeren met autisme helemaal op hun plaats zijn. Ze krijgen in een kleine, vaste klas veel persoonlijke aandacht van een betrokken docententeam. Ik ken die lui. Ge-wel-di-ge leerkrachten. Ze laten studenten in ontwikkeling groeien en bloeien. Iemand met autisme komt hier in een warm bad terecht. Vandaar mijn aanbeveling.”