Nieuws Albeda, mbo opleidingen Rotterdam, Rijnmond, roc - In de media

In de media

Filter items by date
Period:
-
Na veel ploeteren en zwetenopens in new window
02
feb
2023
www.dehavenloods.nl
Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk vernieuwt onderwijs en toetst onlineopens in new window
Met de invoering van online formatief toetsen hebben we een belangrijke slag geslagen. Voorheen maakten we zelf toetsen en dat vraagt nogal wat. We wilden de kwaliteit verbeteren, dus hebben we toetsvragen ingekocht. En de lockdown dwong ons online te gaan toetsen.
04
mrt
2021
(pdf)
Samenwerking Seniorenwelzijn en Albedaopens in new window
Seniorenwelzijn hecht er belang aan om studenten kennis te laten maken met het werkveld en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot goede professionals. Per februari 2021 zijn er bij Seniorenwelzijn, verdeeld over Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, negen stageplaatsen beschikbaar voor studenten Social Work van het Albeda.
17
dec
2020
www.vlaardingen24.nl
Irma (17) wil iedereen helpen, maar één ding wil ze nog veel liever: ‘Bungeejumpen!’opens in new window
IK ZEG JE Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje; zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Irma Hodzic uit Rotterdam: „No more roddels en meningsverschillen.” Aan het woord is; Irma, studente van de opleiding Sociaal werker van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk.
14
dec
2020
www.ad.nl
Alternatieve stage voor MBO-studenten: ouderen wegwijs maken met videobellenopens in new window
Ook de studenten van de Albeda-opleiding Sociaal werker worden ingezet! Als alternatieve ervaringsplek gaan zij de wijken in om 55-plussers te gaan helpen! Daarnaast gaan de studenten langs bij ouderen om ze te leren videobellen met de huisarts. De huisbezoeken voor videobellen gaan van start in Rotterdam-Delfshaven en later ook in andere wijken in Rotterdam.
03
dec
2020
www.rijnmond.nl
Onze studenten leren in de praktijkopens in new window
De Praktijkroute, is een nieuw mbo-opleidingstraject, ontstaan vanuit het samenwerkingsverband tussen KomKids Kinderopvang, Albeda, KindeRdam en Zadkine. Samen hebben de organisaties één doel: meer goed geschoolde pedagogisch medewerkers op de arbeidsmarkt brengen. Via de praktijkroute kunnen studenten het diploma Pedagogisch medewerker kinderopvang of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker halen.
15
sep
2020
(pdf)
Samen opleiden werkt!opens in new window
In het nieuwe nummer van Kiddo staat een artikel over onze leerwerkplaats bij UN1EK onderwijs en opvang. Hierin lees je waarom onze studenten, onze praktijk maar ook wijzelf, zo enthousiast worden van deze vorm van onderwijs!
01
sep
2020
(pdf)
Albeda studenten geven basisschoolkinderen bijles in lezenopens in new window
Vanaf deze week krijgen 100 basisschoolleerlingen uit Delfshaven en Crooswijk bijles van 100 getrainde Albeda-studenten. Over 15 weken zullen de leerlingen gemiddeld meer dan 2 punten hoger scoren.
01
okt
2018
www.romnieuws.nl