0

Albeda Muzikant Producer cohort 2021-2024

Welkom bij Albeda Muzikant Producer

Je staat aan de start van een opleiding die jou heel graag wil helpen om van je talent je beroep te maken. In deze studiehandleiding vind je onder andere specifieke informatie over de opleiding, de bpv (stages), examens, studieloopbaanbegeleiding, verzuim en regels. Je kunt steeds klikken op de verschillende tegels voor meer informatie. Kun je het antwoord op je vraag hier niet vinden? Probeer eerst de zoekfunctie (rechtsboven, klik op het vergrootglas) of vraag het aan je studieloopbaanbegeleider. De studiehandleiding kan als naslagwerk worden gebruikt. Het is dan ook van belang om de studiehandleiding gedurende de gehele opleiding te raadplegen. Als je hier vragen over hebt kun je contact opnemen met je studieloopbaanbegeleider, in deze studiehandleiding ook wel slb'er genoemd.

Bij ons op school zijn de volgende kernwaarden belangrijk:

  1. Persoonlijk: Bij ons mag je rekenen op aandacht, respect en geborgenheid. Studeren en werken doen wij in een prettige en veilige sfeer waarbij verbinding, betrokkenheid en professionaliteit centraal staan.
  2. Ambitieus: Wij dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief en vernieuwing.
  3. Verantwoordelijk: We doen wat we afspreken en zijn aanspreekbaar op ons handelen.

Let op: je zult een pittige studie gaan doorlopen, waar veel van je wordt verwacht. Zorg dat je goed voorbereid bent en zorg dat je alle lessen, opdrachten en stages doorloopt. Van alles wat wij van jou verwachten is misschien wel het belangrijkst dat je hard werkt, open staat voor wat er wordt aangeboden en dat je open staat voor feedback en kunt omgaan met kritiek. Als alles goed gaat zul je je de komende jaren kunnen ontwikkelen en genieten van een bijzondere opleiding.

Samen maken we jouw opleiding tot een succes. Wij wensen je veel plezier en succes toe met je opleiding.

Wouter Muste
Onderwijsleider Albeda Muzikant Producer

 

Beroep

Beroep

Muzikanten willen graag bekend worden. Beroemd zelfs. Ze willen het liefst dat iedereen hun muziek kent en koopt. Tegelijkertijd weet elke artiest hoe moeilijk het is om bekend te worden en vervolgens te blijven.

Tijdens je opleiding Albeda Muzikant/Producer (afgekort AMP) leer je dat succes vooral een combinatie is van talent en van lang en hard werken. Je moet een duizendpoot zijn en op diverse vlakken actief en kundig zijn. Onze mbo-opleiding is er voor mensen die bereid zijn werk te maken van hun muzikale talent. Want talent op zich brengt je nergens. je moet heel hard werken om succesvol te worden en te blijven. Of je nu hiphopproducer bent, zanger, MC, drummer, songwriter (met of zonder singer), multi-instrumentalist of studiomuzikant, bij AMP bieden wij je de tools om van jouw talent je beroep te maken en er je brood mee te verdienen. Want dat is het begin van elke vorm van bekendheid.

Lees meer

Sluit

Opleiding

Opleiding

De opleiding AMP duurt drie jaar en is opgebouwd uit de ontwikkeling van jou als artiest (de Cycle), de vakken en je stage. Deze onderdelen zijn de fundamenten waarop de opleiding rust. 

Lees meer

Sluit

Rechten en Plichten

Rechten en Plichten

Albeda kent diverse formele documenten. Hierin staan de rechten en plichten van en voor studenten.

Lees meer

Sluit

Toetsen en studievoortgang

Toetsen en studievoortgang

Binnen de opleiding volgen wij jouw studievoortgang.

Lees meer

Sluit

Examens en diplomering

Examens en diplomering

In het derde leerjaar sluit je de opleiding af. Een groot deel van de examens bestaat uit praktijkexamens (proeven van bekwaamheid). Het afleggen van een praktijkexamen duurt een langere periode en is dus geen momentopname. We beoordelen in verschillende beroepssituaties, op meerdere momenten en door verschillende beoordelaars. 

Lees meer

Sluit

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming

Stage heet officieel beroepspraktijkvorming, afgekort bpv. De bpv is een belangrijk onderdeel binnen de opleiding. Je leert vooral door te doen, door te oefenen in de beroepspraktijk. Het leren voor een beroep zal daarom deels in het werkveld worden uitgevoerd. Zo raak je vertrouwd met de praktijk en het werkveld. De bpv zal zowel bestaan uit podiumstages en muziekproductie- en schrijfopdrachten als het geven van (muziek)lessen en workshops. Kortom, alle activiteiten waar jij later geld mee zou kunnen verdienen als zelfstandig ondernemer in de muziekindustrie, kunnen als stage worden aangemerkt.

Lees meer

Sluit

Aan- en afwezigheid

Aan- en afwezigheid

Iedereen bij het Albeda doet er alles aan om de kans zo groot mogelijk te maken dat jij je diploma behaalt. Studenten die aanwezig zijn bij de lessen, hebben een grotere kans op een diploma. Het Albeda verwacht daarom van jou dat je actief, volgens het rooster, deelneemt aan onderwijsactiviteiten die bij je opleiding horen. Het uitgangspunt is: iedereen is 100% aanwezig, of je nu 16 bent of 25, als jij je hebt ingeschreven voor een opleiding dan neem je deel aan alle onderwijsactiviteiten.

Lees meer

Sluit

Begeleiding

Begeleiding

Diverse docenten begeleiden je gedurende je opleiding. De studieloopbaanbegeleider (slb'er) is je eerste aanspreekpunt binnen de opleiding. Je kunt bij hem of haar terecht als je vragen hebt of als je extra ondersteuning bij je studie kunt gebruiken. Je kunt ook bij je slb'er terecht wanneer je door persoonlijke problemen studievertraging oploopt of als je vragen hebt over bijvoorbeeld uitschrijving, de overstap naar een andere studie of speciale voorzieningen bij toetsen, examens en de lessen.

Lees meer

Sluit

Roosters, vakanties, leermiddelen en kosten

Roosters, vakanties, leermiddelen en kosten

Hier lees je meer over allerlei praktische zaken zoals roosters, schoolvakanties, en financiële zaken.

Lees meer

Sluit

Gegevens opleiding

Crebo opleiding
25654
Crebo KD
23266
Niveau
4
Reguliere opleidingsduur
3 jaar
Leerweg
bol
Vastgesteld door
Directie College Albeda Muzikant Producer, datum