Schoolkosten en leermiddelen

Om te kunnen studeren, betaal je lesgeld en moet je boeken en andere leermiddelen kopen. Ook zijn er soms excursies waar ja aan deel kunt nemen en die soms ook geld kosten. Op deze pagina lees je meer over de kosten van jouw opleiding.

Meer informatie

Lesgeld

Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar lesgeld betalen. Het lesgeld betaal je aan DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Zie ook de website van DUO voor informatie over lesgeld.

Studieboeken en andere leermiddelen

De kosten voor de studieboeken en andere leermiddelen zijn wisselend per jaar. Voor een overzicht voor het komend schooljaar heb je voor aanvang van je opleiding de ‘leermiddelenlijst’ ontvangen. Je bent vrij om te kiezen bij welke leverancier je je boeken aanschaft, ook tweedehands boeken zijn toegestaan. Albeda maakt jaarlijks afspraken met verschillende leveranciers voor kortingen.

Klik hier voor de handleiding waarin wordt beschreven hoe je bij de juiste lijst van jouw opleiding komt en hoe de bestelprocedure in zijn werk gaat.

Klik hier om rechtstreeks naar de mbo webshop te gaan. 

 

Je financiën op orde

Voor het volgen van je studie, ontvang je een rekening met de kosten van jouw opleiding. Lees hier wanneer je moet betalen en over de mogelijkheden van een betalingsregeling.

Kun je je studie niet betalen? Misschien kun je een tegemoetkoming krijgen. Klik hier voor informatie over de 18min regeling.
Heb je begeleiding nodig bij je financiën? Er zijn mensen die je kunnen helpen je financiën op orde te krijgen. Klik hier voor informatie over omgaan met geld.