Retail

Studiehandleiding Retail

We vinden het fijn dat je voor een opleiding bij ons hebt gekozen. We gaan je helpen bij het ontdekken en toepassen van jouw talenten, zodat je kunt uitgroeien tot een bekwame medewerker. In deze studiehandleiding vind je alle informatie die je nodig hebt over je opleiding, bijvoorbeeld over de vakken die je gaat volgen, over beroepspraktijkvorming (stage), examens en vakanties.

Bij ons op school zijn de volgende kernwaarden belangrijk:

  1. Persoonlijk: Bij ons mag je rekenen op aandacht, respect en geborgenheid. Studeren en werken doen wij in een prettige en veilige sfeer waarbij verbinding, betrokkenheid en professionaliteit centraal staan.
  2. Ambitieus: Wij dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief en vernieuwing.
  3. Verantwoordelijk: We doen wat we afspreken en zijn aanspreekbaar op ons handelen.

We wensen je een leerzame en plezierige tijd!

Deze studiehandleiding heeft betrekking op de volgende kwalificatiedossiers:

  • Retail operationeel 23324 - Crebo kwalificatie Retailmedewerker 25808 (profiel uitstroomrichting)
  • Retail advies 23325 - Crebo kwalificatie Retailspecialist 25809 (profiel uitstroomrichting)
  • Retail management 23323 - Crebo kwalificatie Retailmanager 25807 (profiel uitstroomrichting)

In samenwerking met het Albeda Beauty & Fashioncollege wordt onderstaande kwalificatiedossier aangeboden: 

  • Fashion 23279 - Crebo kwalificatie Fashion retailer 25685 (profiel uitstroomrichting). De studiehandleiding vind je via deze link

Leren in modules

Leren in modules

Je leert bij ons in modules van acht tot tien weken. In iedere module maak je kennis met een nieuw thema, waarbij je brede kennis en ervaring opdoet.

Lees verder

Sluit

Opleiding

Opleiding

Tijdens jouw opleiding volg je theorielessen, krijg je praktijklessen, en zijn er keuzedelen. Ook ga je op stage of ga je werken en leren bij een leerwerkbedrijf. Als je doorklikt, lees je meer over uit welke onderdelen jouw opleiding bestaat.

Lees verder

Sluit

Rechten en plichten

Rechten en plichten

Albeda kent diverse formele documenten. Hierin staan de rechten en plichten van en voor studenten.

Lees verder

Sluit

Toetsen en studievoortgang

Toetsen en studievoortgang

Binnen de opleiding volgen wij jouw studievoortgang. We kijken naar de vorderingen op het gebied van je studieresultaten en je beroepshouding.

Lees verder

Sluit

Examinering en diplomering

Examinering en diplomering

Om je diploma te behalen, moet je al je examens met een voldoende afsluiten. Lees hier wanneer je aan de examens mag deelnemen, hoe het zit met herkansingen, wat je moet doen om je diploma te behalen, etc.

Lees verder

Sluit

Beroepspraktijkvorming (stage of leerbaan)

Beroepspraktijkvorming (stage of leerbaan)

Stage lopen of het hebben van een leerbaan is een belangrijk en verplicht onderdeel van de opleiding. We noemen dat beroepspraktijkvorming (bpv).

Lees verder

Sluit

Aan- en afwezigheid

Aan- en afwezigheid

Albeda verwacht van jou dat dat je aanwezig bent bij alle onderwijsactiviteiten. Ben je ziek of heb je een andere reden dat je niet aanwezig kunt zijn? Mail of bel naar jouw schoollocatie. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mailt of belt je ouder/verzorger.

Lees verder

Sluit

Begeleiding

Begeleiding

Je komt verschillende begeleiders tegen tijdens je studie. Zo zijn er docenten en studieloopbaanbegeleiders op school maar ook werkbegeleiders of praktijkopleiders die je begeleiden in je stage. Toch kun je ook begeleiding nodig hebben omdat er een aantal dingen niet zo lekker lopen in je leven en die invloed hebben op je schoolprestaties. Albeda vindt het belangrijk om jou die hulp te geven die je helpt om je diploma te halen.

Lees verder

Sluit

Schoolkosten en leermiddelen

Schoolkosten en leermiddelen

HIer vind je onder meer informatie over boeken en andere leermiddelen, over de kosten van je opleiding en de namen en gegevens van onderwijsleider, docenten, verzuimcoördinator en bpv-coördinator.

Lees verder

Sluit

Gegevens opleiding

Vastgesteld door:
Directie Albeda College Economie en Ondernemen
Datum vaststelling:
1-7-2022
Crebonummer:
23324, 23323 en 23325
Niveau:
2,3 en 4
Leerweg:
BOL en BBL
Duur reguliere opleiding:
1-3 jaar