Studiehandleiding Apothekersassistent (AA) en Doktersassistent (DA)

 

We vinden het fijn dat je voor een opleiding bij ons hebt gekozen. We gaan je helpen bij het ontdekken en toepassen van jouw talenten, zodat je kunt uitgroeien tot een bekwame medewerker. In deze studiehandleiding vind je alle informatie die je nodig hebt over je opleiding, bijvoorbeeld over de vakken die je gaat volgen, over beroepspraktijkvorming (stage), examens en vakanties.

Bij ons op school zijn de volgende kernwaarden belangrijk:

  1. Persoonlijk: Bij ons mag je rekenen op aandacht, respect en geborgenheid. Studeren en werken doen wij in een prettige en veilige sfeer waarbij verbinding, betrokkenheid en professionaliteit centraal staan.
  2. Ambitieus: Wij dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief en vernieuwing.
  3. Verantwoordelijk: We doen wat we afspreken en zijn aanspreekbaar op ons handelen.

We wensen je een leerzame en plezierige tijd!

 

Ingrid Tuinenburg
Directeur Albeda Zorgcollege

Hoe ziet jouw opleiding eruit?

Hoe ziet jouw opleiding eruit?

Zowel de opleiding Apothekersassistent als de Doktersassistent is een beroepsgerichte opleiding op niveau 4 die twee tot drie jaar duurt. De opleiding is veelzijdig. Je leert op school en in de praktijk de kennis, houding en vaardigheden voor het beroep. Je leert bijvoorbeeld hoe het menselijk lichaam werkt en hoe je duidelijk communiceert met zorgvragers. Je leert goed te luisteren naar de zorgvrager en geeft gericht advies. Communicatie is dus een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Als BBL- student kom je één dag per week naar school, als BOL-student ben je zeker in de begin fase minimaal 4 dagen op school aanwezig. Na 20 weken zal er door de apothekersassistent begonnen worden met de Beroepspraktijkvorming (BPV) stage. De doktersassistent begint in het tweede jaar aan haar stage (BPV).

Voordat je start met de opleiding sluit je een onderwijsovereenkomst af. Dit is de overeenkomst tussen jou als student en Albeda. De overeenkomst regelt de rechten en verplichtingen. In de overeenkomst worden met jou afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de inhoud van het onderwijs, de examens en de studiebegeleiding.

Lees meer.

Sluit

Examens en diplomering

Examens en diplomering

Examens zijn verplicht en bepalen of je je diploma haalt of niet.

Lees meer over de examens.

Sluit

Beroepspraktijkvorming (stage)

Beroepspraktijkvorming (stage)

Een belangrijk gedeelte van je opleiding leer je in de praktijk van het beroep.

Lees meer.

Sluit

Keuzedelen

Keuzedelen

Wat vind jij interessant? Wat wil je later met je studie gaan doen? Met een keuzedeel vergroot je de kans op een baan in de richting die jij interessant vindt. Soms draagt het keuzedeel bij aan een betere doorstroom naar een hoger niveau. Er zijn keuzedelen die je via lessen op school volgt, er zijn keuzedelen die je in de bpv kunt doen én er zijn keuzedelen je via zelfstudie doet. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je studie. Met je studieloopbaanbegeleider bespreek je welk keuzedeel voor jou het meest passend is.

Lees meer over keuzedelen.

Sluit

Ziek of afwezig

Ziek of afwezig

 

Albeda verwacht van jou dat aanwezig bent bij alle onderwijsactiviteiten. Ben je ziek of heb je een andere reden dat je niet aanwezig kunt zijn? Mail of bel naar jouw schoollocatie. Ben je jonger dan 18? Dan mailt of belt je ouder/verzorger

Lees meer over onder meer de gevolgen van verzuim en over het aanvragen van verlof.

Sluit

Begeleiding

Begeleiding

Je komt verschillende begeleiders tegen tijdens jouw studie. Zo zijn er docenten en studieloopbaanbegeleiders op school maar ook werkbegeleiders en praktijkopleiders die jou begeleiden in je stage. Toch kun je ook begeleiding nodig hebben omdat er een aantal dingen niet zo lekker lopen in je leven en die invloed hebben op jouw schoolprestaties. Albeda vindt het belangrijk om jou die hulp te geven die jou helpt om je diploma te halen.

Lees meer over begeleiding

Sluit

Roosters, vakanties en meer praktische zaken

Roosters, vakanties en meer praktische zaken

Hier lees je meer over allerlei praktische zaken zoals roosters en kluisjes, over schoolvakanties, over afspraken en regels, over veiligheid, financiële zaken, inspraak en klachten. Ook vind je hier een link naar de gevens van belangrijke contactpersonen.

Lees meer

Sluit

Gegevens opleiding

Crebo
AA 25471 en DA 25473
Niveau
4
Traject
BOL en BBL
Duur
2 tot 3 jaar
Schooljaar
2018-2019