Schoolkosten en leermiddelen

Om te kunnen studeren, betaal je lesgeld en moet je boeken en andere leermiddelen kopen. Ook zijn er soms excursies waar ja aan deel kunt nemen en die soms ook geld kosten. Op deze pagina lees je meer over de kosten van jouw opleiding.

Meer informatie

Lesgeld

 

 

Zie ook de website van DUO voor informatie over lesgeld.

Studieboeken en andere leermiddelen

De kosten voor de studieboeken en andere leermiddelen zijn wisselend per jaar. Voor een overzicht voor het komend schooljaar heb je voor aanvang van je opleiding de ‘leermiddelenlijst’ ontvangen. Je bent vrij om te kiezen bij welke leverancier je je boeken aanschaft, ook tweedehands boeken zijn toegestaan. Albeda maakt jaarlijks afspraken met verschillende leveranciers voor kortingen. Voor aanvang van je opleiding krijg je een handleiding waarin wordt beschreven hoe je bij de juiste lijst van jouw opleiding komt en hoe de bestelprocedure in zijn werk gaat.

Staan er readers op jouw leermiddelenlijst? dan kun je deze via deze link vinden en downloaden.

Klik hier voor de leermiddelenlijsten van jouw opleiding:

Locatie Zuster Hennekeplein BOL

Locatie Spinozaweg BOL

Locatie Dierensteinweg BOL (bol op de winkelvloer)

Locatie Spinozaweg en Europa BBL

Locatie Fazantenlaan BBL

Licenties

Met een licentie heb je toestemming om een bepaald digitaal leermiddel te gebruiken. Bijvoorbeeld bij de vakken loopbaan & burgerschap en Nederlands worden vaak digitale leermiddelen gebruikt. Albeda schaft deze licenties aan, studenten ontvangen een factuur voor deze licenties.
 

Excursies

Jouw opleiding biedt studenten één of meer excursies, in binnen- of buitenland. De kosten voor deze excursies zijn voor rekening van de student. Er is een keuze tussen deelname aan de excursie of deelname aan het vervangende, gratis, programma op (of in de nabijheid van) school.
 

Laptop

Om de opleiding met meer succes te kunnen volgen, vinden wij het belangrijk dat je kunt beschikken over een laptop. Lees meer over eisen die er aan de laptop gesteld worden. Als je geen laptop aan kunt schaffen, neem dan contact op met je slb'er.

Je financiën op orde

Voor het volgen van je studie, ontvang je een rekening met de kosten van jouw opleiding. Lees hier wanneer je moet betalen en over de mogelijkheden van een betalingsregeling.

Kun je je studie niet betalen? Misschien kun je een tegemoetkoming krijgen. Klik hier voor informatie over de 18min regeling.
Heb je begeleiding nodig bij je financiën? Er zijn mensen die je kunnen helpen je financiën op orde te krijgen. Klik hier voor informatie over de moneycoach.