Pedagogisch Werk (2018-2021)

 

 

Studiehandleiding Pedagogisch Werk
 

Welkom bij de opleiding in het domein Pedagogisch Werk. We zijn blij dat je voor deze opleiding gekozen hebt! We hopen dat je het snel naar je zin zult hebben en dat je de opleiding met succes zult doorlopen. Samen met jou gaan we aan de slag om jouw talenten te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Dit is waarom Albeda er voor jou is.

In deze digitale studiehandleiding vind je alle informatie die je nodig hebt bij je opleiding. Kun je het antwoord op je vraag hier niet vinden? Probeer dan de zoekfunctie of vraag het aan je loopbaanoriëntatiebegeleider

Deze studiehandleiding is door de directie van het college Sociaal & Pedagogisch Werk vastgesteld op 11 juli 2018.

Crebo kwalificatiedossier Pedagogisch Werk: 23183

Crebo kwalificatie Pedagogisch medewerker kinderopvang: 25486
Crebo kwalificatie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker: 25484
Crebo kwalificatie Onderwijsassistent: 25485

 

Beroep

Beroep

De opleiding die je volgt is een beroepsopleiding. Dat wil zeggen dat je wordt opgeleid voor een beroep. Hier vind je meer informatie over wat het beroep precies inhoudt, waar je kunt komen te werken en wat je kansen op een baan zijn als je jouw opleiding hebt afgerond.

Lees meer over het beroep

Sluit

Opleiding

Opleiding

De opleiding is een combinatie tussen school en beroepspraktijkvorming. Lees hier meer over hoe de opleiding is opgebouwd, uit welke onderdelen de opleiding bestaat en wat je uiteindelijk moet kennen en kunnen om je diploma te kunnen behalen.

Lees hier meer over de opleiding

Sluit

Studievoortgang en bindend studieadvies

Studievoortgang en bindend studieadvies

Binnen de opleiding volgen we jouw studievoortgang. We kijken naar de vorderingen op het gebied van je studieresultaten en je beroepshouding. Met je loopbaanoriëntatiebegeleider voer je gedurende de opleiding gesprekken over je studievoortgang. Aan het eind van leerjaar 1 ontvang je een bindend studieadvies.

Lees meer over onder meer studievoortgang en bindend studieadvies

Sluit

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Stage lopen is een belangrijk en verplicht onderdeel van de opleiding. We noemen dat beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je bpv werk je in de beroepsomgeving (bij een bpv-plaats) en voer je werkzaamheden uit die je na je opleiding ook zult uitvoeren.

Lees meer.

Sluit

Keuzedelen

Keuzedelen

Het keuzedeel is een aanvulling op de inhoud van je opleiding. Een keuzedeel verbreedt of verdiept je toekomstig vakmanschap, of is gericht op doorstroom naar een hoger niveau (binnen mbo of hbo). Bij het bepalen van het aanbod van de keuzedelen heeft Albeda rekening gehouden met de wensen van het bedrijfsleven in Rijnmond. Met de keuzedelen worden je kansen op een baan als het goed is dus groter. Gedurende de opleiding maak je een keuze uit twee of meer keuzedelen.

Lees meer over keuzedelen

Sluit

Ziek of afwezig

Ziek of afwezig

Bij ziekte geldt tijdens de gehele opleiding dat je dit moet melden. Je dient je op de eerste ziektedag, minimaal 5 minuten voor aanvang van de lessen of uiterlijk om 9.00 uur, bij de studentenadministratie op je opleidingslocatie, ziek te melden. Wanneer je ziek bent tijdens een bpv-periode, moet je dit melden bij de praktijkorganisatie waar je stage loopt of werkt, maar óók bij de studentenadministratie van je opleiding.

Contactinformatie onderwijsadministratie

Locatie: Rosestraat, Rotterdam
Telefoon: 010-2901188

Locatie: Prins Alexanderlaan, Rotterdam
Telefoon: 010-2890525

Locatie: Slingeplein, Rotterdam
Telefoon: 010-2934146

Locatie: Buys Ballotlaan, Vlaardingen
Telefoon: 010-4455322

Locatie: Koningin Julianaweg, Middelharnis
Telefoon: 0187-497555

Locatie: Thorbeckelaan, Spijkenisse
Telefoon: 0187-497555

 

Lees meer over onder meer de gevolgen van verzuim en over het aanvragen van verlof.

Sluit

Begeleiding

Begeleiding

Bij Albeda willen we je zo goed mogelijk begeleiden naar een diploma. Om daar te komen kunnen er verschillende soorten begeleiding nodig zijn. Van reguliere begeleiding bij je (studie)loopbaan door jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (lob'er) tot extra ondersteuning bij uiteenlopende zaken. Hier vind je alle informatie over de begeleiding bij jouw opleiding.

Lees meer over begeleiding

Sluit

Roosters, vakanties en meer praktische zaken

Roosters, vakanties en meer praktische zaken

Hier vind je meer informatie over allerlei praktische zaken zoals roosters, schoolvakanties, kosten van de opleiding, inspraak of medezeggeschap, klachten etc.

Lees meer

Sluit

Gegevens opleiding

Crebo
23183
Niveau
3/4
Traject
bol/bbl
Duur
3 jaar