Begeleiding

De opleiding zorgt voor de juiste begeleiding om ervoor te zorgen dat jij je diploma haalt.

Afbeelding verwijderd.

Meer informatie

DP_YAML_QUOTE[Docenten en onderwijsleider van de opleiding]

Elke opleiding heeft zijn eigen docententeam. Iedere docent is specialist op zijn of haar vakgebied. Er zijn bijvoorbeeld docenten Nederlands en rekenen, maar ook BPV-schoolbegeleiders die je begeleiden tijdens je stages. In elk team werken docenten, die naast het les geven ook studieloopbaanbegeleider (SLB’er) kunnen zijn. Iedere opleiding kent ook een onderwijsleider. Dit is de leidinggevende van de afdeling. Heb je een compliment, klacht of vraag. Dan kun je altijd een afspraak maken. Vraag aan jouw SLB-er de gegevens van de onderwijsleider op.

Studieloopbaanbegeleider

Iedere student krijgt een studieloopbaanbegeleider (slb-er). Dit is een docent die tijdens het schooljaar jouw belangrijkste aanspreekpunt is. De slb-er begeleidt je gedurende de hele opleiding. Je hebt regelmatig gesprekken met je slb'er over de voortgang van je studie en het maken van keuzes in je (studie)loopbaan. Om op de hoogte te blijven van jouw studievoortgang heeft de slb'er regelmatig contact met docenten op school en met de werkbegeleider en/of praktijkopleider van de BPV organisatie.

Schoolmaatschappelijk werker

De schoolmaatschappelijk werker is er voor jou! Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin je wat extra hulp of advies kan gebruiken, hieronder vind je een aantal voorbeelden:

  • Is er iemand in je omgeving overleden?
  • Ga jij of je ouders scheiden?
  • Is er iemand in je omgeving erg ziek?
  • Is er geweld in je omgeving (eer gerelateerd, huiselijk en/of seksueel geweld)?
  • Gebruik je (of iemand uit je omgeving) drugs of alcohol?
  • Heb je problemen met studiefinanciering?
  • Heb je schulden?
  • Vind je het moeilijk om te gaan met geld?

Vaak zijn een paar gesprekken met een schoolmaatschappelijk werker voldoende om verder te kunnen. Vraag je studieloopbaanbegeleider om je te verwijzen.