Toetsen en studievoortgang

Om te bepalen of je je ontwikkelt zoals de bedoeling is, maak je met regelmaat toetsen. Zo kunnen we eventueel bijsturen als dat nodig is en hou je ook zelf goed in de gaten of je voldoende voortgang maakt. Ook bekijken we met behulp van de toetsen of je klaar bent voor een volgende fase, of kunt deelnemen aan het examen.

Meer informatie

Het toetsplan

Het toetsplan van de opleiding laat zien wat we aan ontwikkeling van je verwachten. Je leest hier precies wat we op welk moment in de opleiding van je willen zien: waaraan we jouw ontwikkeling afmeten. Dat zijn kennistoetsen, maar ook opdrachten tellen mee, en hoe je je ontwikkelt tijdens je stage of werk in de beroepspraktijkvorming. We leiden je op voor een beroep dat betekent dat we ook kijken naar je beroepshouding: kom je afspraken goed na, ben je aanwezig op momenten dat we je verwachten, werk je goed samen met groepsgenoten en collega's, enzovoort.

Met het toetsplan bepalen we ook of je misschien sneller kan, of juist extra begeleiding nodig hebt om jouw opleiding binnen de looptijd te kunnen behalen.

Toetsplan 2021-2022

Studievoortgang

De resultaten die je behaalt worden genoteerd in het studievolgsysteem. Je kunt zo altijd zelf zien hoe je er voor staat. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan informeren we je ouders/wettelijk vertegenwoordigers over je studievoortgang. Wanneer je om een bepaalde reden niet wil dat je opleiding (een van) je ouders of wettelijk vertegenwoordigers informeert, bespreek dit dan met je studieloopbaanbegeleider

Tijdens de opleiding voer je regelmatig voortgangsgesprekken met je studieloopbaanbegeleider. Tijdens deze gesprekken bespreken jullie je studievoortgang, zowel je resultaten als beroepshouding. Van deze geprekken worden verslagen gemaakt, ook deze verslagen komen in het studievolgsysteem. Afspraken die met jou gemaakt worden over je studievoortgang kun je daar altijd teruglezen. 

 

 

.

DP_YAML_QUOTE[Wettelijk bindend studieadvies en voortijdige beëindiging onderwijsovereenkomst]

In het eerste studiejaar krijg je een wettelijk bindend studieadvies. Dit kan positief zijn, of negatief.

Je kan nooit overvallen worden door een negatief bindend studieadvies. In het hoofdstuk 'rechten en plichten' van deze studiehandleiding kun je precies lezen wat er minimaal moet zijn gedaan voordat een eventueel negatief advies gegeven kan worden. Er moeten een minimaal aantal gesprekken met je zijn gevoerd en samen met jou is een verberplan opgesteld om te voorkomen dat we je een negatief advies moeten geven. Bij een negatief bindend studieadvies stopt de opleiding: wat de consequenties daarvan zijn lees je ook bij 'rechten en plichten' in deze studiehandleiding.

Ook in de vervolgjaren kan het gebeuren dat we je opleiding moeten stoppen omdat je niet de ontwikkeling doormaakt die we van je verwachten. Dat noemen we dan 'voortijdige beëindiging studieovereenkomst.

Lees verder