Schoolkosten en leermiddelen

Om te kunnen studeren, betaal je lesgeld en moet je boeken en andere leermiddelen kopen. Ook zijn er soms excursies waar ja aan deel kunt nemen en die soms ook geld kosten. Op deze pagina lees je meer over de kosten van jouw opleiding.

Meer informatie

Lesgeld

 

 

Zie ook de website van DUO voor informatie over lesgeld.

Studieboeken en andere leermiddelen

Studenten kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om hun lijst onderwijsbenodigdheden (boeken en andere materialen) online in te zien en meteen te bestellen. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om hun licentieoverzicht te raadplegen. Via de knop ‘links voor studenten’ op portaal hebben zij toegang tot ‘mijn onderwijsbenodigdheden’ en ‘mijn licentieoverzicht’. 

Bestellen in drie stappen:

Stap 1 Je logt in met je schoolaccount op Portaal.

Stap 2 Je selecteert je studiematerialen:

- Klik op ‘links voor studenten’ en daarna klik je op ‘mijn onderwijsbenodigdheden’.

- Je ziet meteen in je persoonlijke overzicht alle onderwijsbenodigdheden die je nodig hebt voor dit studiejaar.

- Selecteer de onderwijsbenodigdheden die je wilt bestellen.

Stap 3 Bestellen en afrekenen

- Plaats je bestelling.

- Je selectie wordt vervolgens bij bol.com in een winkelwagentje geplaatst. Hier kun je de bestelling afronden.

- Reken daar je onderwijsbenodigdheden af.

Wil je niet bij bol.com bestellen, dan kun je de lijst uitprinten en je onderwijsbenodigdheden ergens anders bestellen.

 

Staan er readers op jouw leermiddelenlijst? Dan kun je deze via deze link vinden en downloaden.

 

Licenties

Met een licentie heb je toestemming om een bepaald digitaal leermiddel te gebruiken. Bijvoorbeeld bij de vakken loopbaan & burgerschap en Nederlands worden vaak digitale leermiddelen gebruikt.

Bij de opleiding Medewerker evenementenorganisatie/International eventmanagement studies wordt in alle leerjaren gewerkt met leermiddelen van de Stichting Praktijkleren. Bij de opleiding M&C wordt zowel in leerjaar 2 als 3 gewerkt met leermiddelen van de Stichting Praktijkleren. De kosten voor deze licentie bedragen € 69,-  per schooljaar. Op de boekenlijst wordt deze licentie ook vermeld. Je ontvangt hiervoor medio oktober een factuur via Albeda. De leverantie geschiedt via school.

Excursies

Er kunnen één of meer excursies, in binnen- of buitenland worden aangeboden als onderdeel van jouw opleiding. De kosten voor deze excursies zijn voor rekening voor jou als student. Er is een keuze tussen deelname aan de excursie of deelname aan het vervangende, gratis, programma op (of in de nabijheid van) school.

Medewerker marketing en communicatie
In het tweede leerjaar bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een meerdaagse reis naar Engeland, dit in het kader van het project Young Adventure deze reis is op vrijwillige basis. Thuisblijvers volgen een alternatief programma op school.

In het derde leerjaar vindt de traditionele reis naar een Europese (hoofd)stad plaats. In het verleden werden Praag, Londen, Berlijn en Krakau bezocht. Ook hier is sprake van vrijwilligheid, thuisblijvers volgen een alternatief programma op school. In de praktijk blijkt dat het overgrote deel van de studenten deelneemt aan deze reizen en hier met zeer groot genoegen op terug kijkt.

Als school spannen wij ons tot het uiterste in om de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor aanvang van de reis ontvangt elke student een schrijven met daarin het (voorlopige) reisprogramma en een overzicht van de kosten. Dit formulier dient ingevuld en ondertekent bij de onderwijsleider te worden ingeleverd, ook als men niet aan de reis deelneemt.

Medewerker Evenementenorganisatie/International eventmanagementstudies
Tijdens de opleiding worden er verschillende Fieldtrips georganiseerd. Hierbij kun je denken aan een Fieldtrip naar de Wereldhavendagen, Chinese New Year, MBO bedrijvendag en het Northsea Jazz festival. Tijdens deze waanzinnige dagen neem je een kijkje achter de schermen. Wat gebeurt er allemaal voor, tijdens en na zo'n wereldevenement? Wat voor soort calamiteiten komen er voor? Hoe wordt iedereen aangestuurd? Kortom, leuke en inspirerende excursies! Bij deze excursies komen geen extra kosten kijken.

 

Laptop

Om de opleiding met meer succes te kunnen volgen, vinden wij het belangrijk dat je kunt beschikken over een laptop. Lees meer  over eisen die er aan de laptop gesteld worden. Als je geen laptop aan kunt schaffen, neem dan contact op met je slb'er.

Je financiën op orde

Voor het volgen van je studie, ontvang je een rekening met de kosten van jouw opleiding. Lees hier wanneer je moet betalen en over de mogelijkheden van een betalingsregeling.

Kun je je studie niet betalen? Misschien kun je een tegemoetkoming krijgen. Klik hier voor informatie over de 18min regeling.
Heb je begeleiding nodig bij je financiën? Er zijn mensen die je kunnen helpen je financiën op orde te krijgen.