Roosters, vakanties, schoolkosten en contactgegevens PET

Rooster

Via deze link, kun je inloggen en je lesrooster bekijken.

Meer informatie

Schoolvakanties

  • Start schooljaar ma 5-9-2022
  • Herfstvakantie: za 22 okt t/m zo 30 oktober 2022
  • Kerstvakantie: za 24 december 2022 t/m zo 8 januari 2023
  • Voorjaarsvakantie: za 25 februari t/m zo 5 maart 2023
  • Goede vrijdag: 7 april 2023
  • Tweede paasdag: ma 10 maart 2023
  • Koningsdag: do 27 april 2023
  • Meivakantie: vrij 27 april t/m zo 7 mei 2023
  • Hemelvaart: do 18 en vrij 19 mei 2023
  • Pinksteren: ma 29 mei 2023
  • Zomervakantie: 8 juli t/m 20 augustus 2023

Lesgeld en kosten van de opleiding

Lesgeld
De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het cursusjaar 2022/2023.

Kosten bol jonger dan 18 jaar: Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.
Kosten bol ouder dan 18 jaar: Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan betaal je € 1.239,-.

Schoolkosten MBO Theaterschool
De MBO Theaterschool vraagt ieder jaar een bijdrage in de schoolkosten van € 600, -. Een deel is verplicht en een deel vrijwillig (wanneer je dit niet betaalt kan je niet aan die activiteiten deelnemen). De school is verplicht om jaarlijks een verantwoording te geven over hoe deze bijdrage is gebruikt. Aan het einde van ieder schooljaar maken we de balans op en bekijken we of de bijdrage de kosten nog dekt. De schoolkosten staan los van het verplichte lesgeld dat je betaalt aan de DUO.

Met de verplichte bijdragen bekostigen we de onderwijsbenodigdheden zoals readers, boeken en studiematerialen. De vrijwillige bijdragen zijn bedoeld voor voorstellingen, exposities, buitenlandse excursies, séjour (eten als je meer dan 2 dagdelen op school moet zijn). Deze activiteiten zijn ontzettend belangrijk voor je ontwikkeling en voor het volgen van de opleiding. Wij adviseren de studenten dan ook met klem om aan deze bijdrage te voldoen. Mocht je door omstandigheden de vrijwillige bijdrage voor o.a. de buitenslandse reizen niet kunnen betalen dan kan je niet aan deze activiteiten deelnemen en zal de school je een vervangende opdracht geven.  Ook zal je dan de extra lesmaterialen die bijvoorbeeld nodig zijn voor het maken van je eigen werk zelf moeten inkopen.

De MBO Theaterschool factureert jaarlijks gemiddelde bijdragen om te voorkomen dat er in het 3e leerjaar door de buitenlandse excursies grote fluctuaties ontstaan in de schoolkosten. Het bedrag wordt alleen aangepast aan kostenstijgingen. Indien er een wijziging in het curriculum optreedt die van invloed is op deze bijdragen, zullen wij je daarover tijdig informeren.

De school koopt alle onderwijsbenodigdheden in grote hoeveelheden in waardoor het per student veel voordeliger is. Wanneer een student de benodigdheden zelf wil aanschaffen (indien mogelijk) dan is de lijst van benodigdheden via het Mbo Kantoor verkrijgbaar.

Wanneer je tussentijds stopt met de opleiding aan De MBO Theaterschool, wordt de bijdrage voor readers, boeken, startpakket en lesmaterialen niet verrekend. De bijdrage voor de buitenlandse excursies wordt wel verrekend. Dat wil zeggen, het deel dat je gespaard en nog niet gebruikt hebt, krijg je terug. De niet wettelijk verplichte bijdrage van dat jaar wordt naar rato van het aantal genoten maanden verrekend, uitgaande van 10 maanden per schooljaar en 10% aan administratielasten.

Ga je bijvoorbeeld in april van school af dan betaal je 8 maanden (september tot en met april) en krijg je 2 maanden terug (mei en juni). Als je blijft zitten, wordt de bijdrage van de buitenlandse excursies verrekend, en hoef je niet te betalen voor boeken die je al in je bezit hebt.

Hier vind je een overzicht van de schoolkosten.

Betalingsregelingen en andere vragen over schoolkosten
Kun je je studieboeken of leermiddelen niet betalen? Voor bol-studenten onder de 18 jaar is er een regeling om de verplichte schoolmiddelen in bruikleen te krijgen wanneer het inkomen van je ouders minder dan 120% van het sociaal minimum is of wanneer zij schuldhulpverlening hebben. Heb je vragen over de mogelijkheden van de regeling voor 18 min studenten, dan kun je contact opnemen met je schoolmaatschappelijk werker of het Trajectbureau op 010 290 10 20.

Of neem contact op met:

Mevrouw T. van Veelen: 010-2435055, [email protected] of
Mevrouw I. Bartulovic-Kezic: 010-2435055, [email protected]

Informatie over studiefinanciering

Volg je een voltijd BOL-opleiding, dan kom je misschien in aanmerking voor tegemoetkoming in de studiekosten. Per 1 september 2015 is het leenstelsel in werking getreden. Als je 18 jaar of ouder bent, kan je in aanmerking komen voor studiefinanciering bij DUO. De basisbeurs, het studentenreisproduct en de aanvullende beurs worden een gift als je je diploma binnen 10 jaar haalt, gerekend vanaf je 1e maand studiefinanciering. Dit noemen we ook wel 'prestatiebeurs'. Haal je geen diploma, dan moet je alles terugbetalen: je basisbeurs, je aanvullende beurs en je studentenreisproduct. Alleen de aanvullende beurs over je eerste 12 maanden met studiefinanciering mag je altijd houden.

Je krijgt maximaal 4 jaar een beurs. Daarna kun je nog 3 jaar lenen en reizen. Je moet je studiefinanciering binnen 10 jaar opgebruiken. Je kunt studiefinanciering aanvragen en laten ingaan uiterlijk op de 1ste dag van de maand waarin je 30 wordt. Je studiefinanciering loopt na je 30ste gewoon door. Stop je na je 30ste je studiefinanciering, dan kun je die niet meer opnieuw opstarten. Voor meer informatie over studiefinanciering kijk je op de site van DUO: www.duo.nl

Jonger dan 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben minderjarige mbo-studenten die een bol-opleiding volgen wel recht op een studentenreisproduct, maar niet op de overige onderdelen van de studiefinanciering (basisbeurs, aanvullende beurs en lening). Voor minderjarige mbo studenten die een opleiding op niveau 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat ze de kaart moeten terugbetalen als ze niet binnen 10 jaar een opleiding afronden. Het studentenreisproduct kan te zijner tijd worden aangevraagd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Restitutie lesgeld
Als je voortijdig school verlaat kun je restitutie van het lesgeld aanvragen. Dit moet je zelf aangeven bij DUO en pas na uitschrijving via het Albeda Trajectbureau en voor 2 oktober van datzelfde schooljaar.

Bevoegd gezag en contactgegevens

Theaterschool
Debbie van Dishoeck
[email protected]

College van Bestuur Albeda
Rosestraat 1101-1103
3071 AL Rotterdam

Directeur Albeda Cluster Lifestyle Sport & Entertainment
Amanda van Woerden
Van Zandvlietplein 20
3077 AA Rotterdam

Locatiegegevens De MBO Theaterschool
Pieter de Hoochweg 222
3024 BJ Rotterdam
tel: 010 - 2110050

Onderwijsadministratie
Lisa Perquin en Romy La Riviere
[email protected]

De onderwijsadministratie is open van maandag t/m vrijdag, van 9:00 tot 17.00 uur.

Examenbureau
Bianca Hellenthal en Maricha Biswane
[email protected]

Zorgcoördinator
Wendy Waijboer
[email protected]

 

Je financiën op orde

Voor het volgen van je studie, ontvang je een rekening met de kosten van jouw opleiding. Lees hier meer algemene informatie over de opleidingskosten.

Kun je je studie niet betalen? Misschien kun je een tegemoetkoming krijgen. Klik hier voor informatie over de 18min regeling.

Heb je begeleiding nodig bij je financiën? Er zijn mensen die je kunnen helpen je financiën op orde te krijgen.