Sociaal Werk - Roosters, vakanties en meer praktische zaken

Albeda kent een aantal formele documenten:

  • De onderwijsovereenkomst is een officieel document waarin is vastgelegd dat je ingeschreven staat bij Albeda. Jij (en als nog geen 18 bent, ook je ouders) hebben hiervoor getekend. Hierin staan de rechten en verplichtingen van Albeda en van jou.

  • In de praktijkovereenkomst staan alle afspraken over jouw stage (of: beroepspraktijkvorming) die je maakt met schoolen de bpv-instelling. Dit document wordt door alle partijen ondertekend.

  • In het studentenstatuut staan de regels met betrekking tot jouw rechten en plichten.

  • In deze studiehandleiding staat alle informatie over de opleiding en het beroep en de examenregeling.

  • In de Gedragscode gebruik internet-, email- en (mobiele) telefoonfaciliteiten staat welke regels er voor internet, email en telefoongebruik gelden.

Meer informatie

Info via SharePoint

Als student krijg je een eigen e-mail adres met gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kun je inloggen op SharePoint. Vanuit daar kun je

  • Docenten en klasgenoten mailen
  • Persoonlijke informatie inzien, zoals je rooster en studieresultaten
  • Algemene informatie opzoeken, zoals lesmateriaal en gidsen
  • Online documenten opslaan in Onedrive
  • Contactgegevens vinden van studenten en docenten

Klik hier om naar SharePoint te gaan.

Als je je wachtwoord kwijt bent geraakt of  technische problemen hebt met inloggen neem dan contact op met de studenthelpdesk: [email protected] of bel naar 010 892 78 78 (op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur).

Informatie die een hele klas of groep betreft communiceren we via het studenten e-mail adres. Dit kan gaan om een afspraak rond een project of activiteit, het verzetten van lessen, administratieve zaken of andere bijzonderheden. Lees daarom regelmatig je studenten e-mail. 

Roosters

Via deze link, kun je inloggen en je lesrooster bekijken.  Roosterwijzigingen zijn ook te zien via de link.

De opleiding streeft naar zo weinig mogelijk grote wijzigingen in het rooster. Halverwege het schooljaar vindt er wel een grote roosterwijziging plaats omdat de 1e jaar studenten dan beginnen met bpv. Daarnaast kunnen roosters ook tussentijds worden gewijzigd. Bijvoorbeeld voor het herindelen van klassen, lesprogramma’s, ziekte of afwezigheid van een docent of een lokaalwijziging.

We adviseren je regelmatig te kijken op het rooster voor wijzigingen.

Onderwijs- en praktijkovereenkomst

De onderwijsovereenkomst (ovk) is een wettelijk document waarin de rechten en plichten van jou en van Albeda zijn vastgelegd. De afspraken tussen jou, de school en de bpv-plaats zijn vastgelegd in de bpv-overeenkomst of praktijkovereenkomst (pok). Klik hier voor meer informatie over de ovk en de pok en zie hoe je ze kunt wijzigen.

Schoolvakanties

Bekijk hier wanneer er schoolvakanties of feestdagen plaats vinden.

Schoolkosten

Om een mbo-opleiding te kunnen volgen, betaal je lesgeld. Daarnaast krijg je ook met andere kosten te maken. Lees meer over de schoolkosten.

Studiefinanciering

Klik hier om te zien hoe je studiefinanciering kunt aanvragen, hoe hoog je studiefinanciering is en of je eventueel recht hebt op een aanvullende beurs.

Veiligheid en bedrijfshulpverlening

Lees hier hoe wij de bedrijfshulpverlening en veiligheid hebben georganiseerd.

Afspraken en regels

Bekijk hier de afspraken en regels binnen Albeda. Daarnaast hebben we een gedragscode voor hoe je op internet, via e-mail en sociale media met elkaar omgaat. Deze lees je hier.

Printers en kopieerapparaten

In de school zijn print- en kopieermachines. Om hiervan gebruik te maken, kun je een account aanmaken op myprint.albeda.nl. Inloggen kan met de inloggegevens waarmee je ook op SharePoint kan. Via myprint.albeda.nl kan je de printer installeren op je laptop en een tegoed kopen. Een enkelzijdige print zwart/wit kost € 0,05 en kleur € 0,25 cent.

Klachten, bezwaar en beroep

Soms gebeurt er iets op school waarmee je het niet eens bent. Dit kan bijvoorbeeld gaan over onderwijs, examinering of over medewerkers. In zo’n geval is het belangrijk dat je eerst kijkt of je samen met je docent of slb’er een oplossing kunt vinden. Als jullie er samen niet uitkomen dan kun je een gesprek aanvragen met de onderwijsleider van de opleiding. Als bovenstaande niet tot een oplossing leidt dan kun je overwegen om een klacht in te dienen. Kijk op de website om te zien waar je met jouw klachten over de verschillende onderwerpen terecht kunt.

Informeren ouders & ouderbetrokkenheid

Ouders of verzorgers worden betrokken bij de studievoortgang van studenten. Dit gebeurt via gesprekken met student, ouder/verzorger en studieloopbaanbegeleider. Zowel de slb'er, student als ouder kunnen om een gesprek vragen. Naast gesprekken, organiseren studenten in samenwerking met docenten in het eerste leerjaar een uitgebreide ouderavond. Hier worden ouders en verzorgers worden geïnformeerd over de opleiding en kan er kennis worden gemaakt.  

Ben je 18 jaar of ouder en wil je niet dat je ouders geïnformeerd worden over jouw studievoortgang? Dan kun je een verzoek indienen bij je slb’er.

Voor ons is de betrokkenheid en input van ouders zeer waardevol.

Doorstromen of stoppen

Het behalen van je diploma heeft gevolgen voor je studiefinanciering.

Naast het behalen van het diploma kun je je opleiding ook op een aantal andere manieren beëindigen. Klik  om te zien welke gevolgen het beëindigen van je opleiding heeft voor het recht op studiefinanciering en een studentenreisproduct.

Inspraak & studentenraad

De inbreng van elke student is belangrijk. Daarom horen we het graag als je  ideeën hebt die het onderwijs ten goede kunnen komen.

Via de studentenraad kun je advies geven aan de opleiding. Hier vind je meer info.