Pedagogisch Werk (2018-2021) - Tegemoetkoming in de kosten

Studeren is duur. Schoolgeld, boekengeld en studiematerialen: het moet allemaal betaald worden. Daarnaast heb je als student veel zaken te regelen. Je ontvangt brieven van allerlei organisaties die iets van je willen. Het kan ervoor zorgen dat je het overzicht kwijt raakt, met hoge boetes en schulden tot gevolg. Het laatste wat je wilt is dat je te maken krijgt met een incassobureau.

We willen jou als student helpen ervoor te zorgen dat de financiën voor je studie op orde zijn. Hieronder zetten we de belangrijkste zaken op een rij. Hiermee hopen we jou een stap verder te helpen.

 

 

Meer informatie

DP_YAML_QUOTE[Wat moet je betalen als student bij Albeda?]

Voor het volgen van je studie, ontvang je een rekening met de kosten van jouw opleiding. Deze rekening moet je binnen 14 werkdagen betalen, wanneer dat niet gebeurt ontvang je een herinnering. Als je ook deze herinnering niet op tijd betaalt, ontvang je een laatste herinnering. Wanneer je ook hier niet op reageert, wordt er een incassobureau ingeschakeld. Heb je vragen over de kosten die op de factuur staan, dan kun je langsgaan bij de deelnemersadministratie of je mentor op jouw eigen opleidingslocatie.

Wat als je de kosten niet kunt betalen?

Wanneer je de kosten niet kunt betalen is het verstandig na ontvangst van de factuur zo snel mogelijk (binnen 14 werkdagen) contact op te nemen met één van de onderstaande mensen afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wanneer je dit op tijd doet kunnen wij je sneller helpen en voorkom je dat je in aanraking komt met het incassobureau. Wacht hier dus niet te lang mee!

Betalingsregeling

Kun je het niet in één keer betalen, dan kun je de betaling over maximaal 4 maanden verdelen. Hiervoor moet je een betalingsregeling aanvragen bij de debiteurenadministratie (uiterlijk binnen 2 maanden nadat je de eerste factuur hebt ontvangen, daarna is dit niet meer mogelijk). De afdeling kun je bellen via: 010-8927668, of bereiken via de mail [email protected]. Ook kun je bij hen langsgaan op de Haastrechtstraat 3 te Rotterdam, kantoornummer 0.55.

Studentenfonds 18-

Vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is een regeling voor ouders/verzorgers die de verplichte boeken en/of leermiddelen en andere schoolkosten van hun minderjarige kinderen niet kunnen betalen. Bij Albeda noemen we dit de ’18-min regeling’. Voor wie deze regeling bestemd is, wat de voorwaarden zijn en hoe je een aanvraag indient, lees je hier

DP_YAML_QUOTE[Heb je begeleiding nodig bij jouw financiën?]

Als Albeda werken we samen met Moneycoach op de locaties Rosestraat en Baljuwstraat. Zij kunnen je helpen bij het aanvragen van uitkeringen, toeslagen en andere regelingen, zoals studiefinanciering en het studentenreisproduct. Ze kijken samen met jou waar je recht op hebt en daarnaast kunnen ze je ook helpen om je financiën op orde te brengen en te houden. Klik hier voor meer informatie