Begeleiding

De opleiding zorgt voor de juiste begeleiding om ervoor te zorgen dat jij je diploma haalt.

Afbeelding verwijderd.

Meer informatie

DP_YAML_QUOTE[Docenten en onderwijsleider van de opleiding]

Docenten geven lessen en begeleiden je bij het werken aan opdrachten. Daarnaast begeleidt hij je in jouw ontwikkeling en is hij de persoon waar je naar toe kunt als je vragen of problemen hebt met de lesstof van een bepaald vak.

De onderwijsleider geeft leiding aan de docenten en is verantwoordelijk voor de organisatie va de opleiding. Als student overleg je met je docent of studieloopbaanbegeleider. Alleen als je er met hen niet uitkomt, kun je terecht bij de onderwijsleider.

Contactgegevens vind je hier.

Studieloopbaanbegeleider

Iedere student krijgt een studieloopbaanbegeleider (slb'er). Dit is een docent die tijdens het schooljaar jouw belangrijkste aanspreekpunt is. De slb-er begeleidt je gedurende de hele opleiding. Je hebt regelmatig gesprekken met je slb'er over de voortgang van je studie en het maken van keuzes in je (studie)loopbaan. Om op de hoogte te blijven van jouw studievoortgang heeft de slb'er regelmatig contact met docenten op school en met de werkbegeleider en/of praktijkopleider van de BPV organisatie.

Contactgegevens vind je hier.

Schoolmaatschappelijk werker

De schoolmaatschappelijk werker is er voor jou! Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin je wat extra hulp of advies kan gebruiken, hieronder vind je een aantal voorbeelden:

  • Is er iemand in je omgeving overleden?
  • Ga jij of je ouders scheiden?
  • Is er iemand in je omgeving erg ziek?
  • Is er in jou (directe) omgeving geweld?

  • Heb jij of iemand in je omgeving een drugs- en/of alcoholprobleem?

  • Heb je problemen met studiefinanciering?
  • Heb je schulden?
  • Vind je het moeilijk om, om te gaan met geld?

 

Vaak zijn een paar gesprekken met een schoolmaatschappelijk werker voldoende om verder te kunnen. Vraag je studieloopbaanbegeleider om je door te verwijzen.