International business studies - (Assistant manager international business)

In deze opleiding start je met een basisjaar waarin 50% van de lessen in het Engels zijn. Na het eerste jaar kies je:

  • Of je de opleiding wilt vervolgen voor 90% in het Engels. Je stroomt uit met twee diploma’s: het Nederlandse diploma Assistant manager international business én het BTEC-diploma ((Business and Technology Education Council).

  • Of dat je gaat voor het vervolgen van de opleiding die voor 50% plaats vindt in het Engels. Je stroomt dan uit met 1 diploma: Assistant manager international business. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een European Business Baccalaureate Diploma (EBBD) te behalen. Dit is onderdeel van  het excellentietraject voor als je meer kunt en wilt tijdens je studie.

In het eerste leerjaar maak je kennis met ondernemerschap. Theorie en projecten wisselen elkaar af. Je volgt ook een aantal BTEC-units. Verder volg je vakken als marketing, sales, bedrijfseconomie, commerciële calculatie, internationale handel, import en export, rekenen, Nederlands, Engels en een 2e vreemde taal.  Ondernemen en ondernemend gedrag zijn van belang in deze sector. Daarom werk je bij de opleiding International business studies aan modules rondom ondernemerschap. Werkgevers stellen het zeer op prijs als je initiatief neemt, vernieuwend wil zijn en risico’s durft te nemen.

Kijk hier voor het schematisch overzicht van de opleiding.

 

 

 

Meer informatie

Over de grenzen

In de opleiding International business studies is er veel aandacht voor internationalisering. Er vinden taal –en studiereizen plaats naar bijvoorbeeld China, Frankrijk, Spanje, Duitsland of Engeland. Ook krijg je regelmatig te maken met internationale evenementen binnen school. Naast Engels kies je voor een tweede vreemde taal: Spaans of Duits. Omdat China een belangrijke mondiale handelspartner is, bieden we studenten een extra keuzevak: Chinese taal en cultuur. 

Ben je nieuwschierig hoe de taal-en studiereizen eruit zien? Klik dan hier

 

BTEC en EBBD

BTEC is een Engelstalig erkend diploma waarmee je toegang hebt tot onderwijsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk en in andere Engelssprekende landen.  Er wordt van je verwacht dat je goed zelfstandig kunt werken, kunt plannen en dat je doorzettingsvermogen hebt. Je zult veel opdrachten moeten maken en je volgt de theorie in units.  Lees meer over BTEC.
Het EBBD is een excellentietraject waarbij de focus ligt op leren en werken binnen de Europese Unie.  In dit excellentietraject ligt de verdieping op Europees recht, hrm, interculturele vaardigheden en business skills. Dit diploma heeft het EQF-niveau 5 waarmee je toegang hebt tot de University of applied sciences van andere hogescholen. Lees meer over EBBD.