Medium care verpleegkundige

U heeft al een baan in een algemeen ziekenhuis als verpleegkundige, maar u zoekt een nieuwe uitdaging of u wilt zich verder specialiseren? Misschien ligt uw uitdaging in de afdeling medium care. Hier verblijven patiënten waarvan de zorg te groot is voor een verpleegafdeling, maar niet groot genoeg voor een intensive care afdeling. Elke dag komen er nieuwe patiënten binnen met andere aandoeningen. Kortom, dit is een baan met heel veel variatie.

Inhoud

Inhoud

Albeda zorgcontract verzorgt het theoretisch gedeelte van de opleiding voor diverse ziekenhuizen binnen en buiten de regio.

U verwerft specifieke kennis en leert beroepsspecifieke vaardigheden en attitudes aan, zodat u in staat bent om de hulpvraag en de zorgbehoefte van patiënten waarbij één of meer vitale organen zijn verstoord te bewaken. U leert ook interventies te plannen en uit te voeren en de zorg te evalueren. U leert verder hoe u met geavanceerde apparatuur parameters van patiënten kunt observeren, interpreteren en vitale functies zo nodig tijdelijk kunt overnemen. Daarnaast omvat de opleiding nog veel meer, zoals: interventies ter voorkoming of reduceren van pijn, angst, misselijkheid en stress bij verschillende zorgprocessen. Het kan zijn dat de medium care waar u werkt zich op een specifiek specialisme richt dat in uw opleidingstraject wordt aangeboden naast de basiskennis.

  • Het theoriedeel: +/- 140 lesuren (afhankelijk of er een aanvullend specialisme wordt gevolgd).
    Een volledige lesdag bestaat uit 7 lesuren. De opleiding is verdeeld in modules; iedere module kent een studiehandleiding, een praktijkdeel en zo nodig een reader. Omdat de medium care afdeling landelijk gezien grote verscheidenheid laat zien is het mogelijk om in overleg met de opleidingscoördinator een opleiding op maat aan te bieden. Naast de basismodules kunnen specialistische modules worden toegevoegd aan het opleidingstraject, bijvoorbeeld een module interne of specialistische cardiologie. Binnen het theoretisch traject wordt er gewerkt met een digitale leeromgeving waar informatie is te vinden en communicatie mogelijk is. Naast de lesdagen dient de cursist rekening te houden met een studiebelasting. 
     
  • Praktijkdeel: 1200 uur.
    Aan de hand van een praktijkopleidingsboek doorloopt u een praktijkleerperiode op de medium care afdeling. U leert in een opklimmende moeilijkheidsgraad, hoog complexe zorg te verlenen. Er vinden stages plaats op de intensive care afdeling en zo nodig de afdeling met het specialisme waar de medium care specifiek op is gericht.

Doel

Doel

Na de vervolgopleiding Medium care verpleegkundige kunt u als verpleegkundige aan het werk op de medium care afdeling van een ziekenhuis. U draagt de verantwoordelijkheid voor het totale verpleegproces van zowel kinderen als volwassen patiënten.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

  • diploma Verpleegkundige niveau 4 of 5,
  • diploma A-verpleegkundige, MBO-V of HBO-V

U moet een opleidingscontract hebben op een medium care afdeling. Tevens wordt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis aanbevolen.

Praktische info

Praktische info

Deze opleiding duurt 12 maanden (bij een dienstverband van 36 uur per week).
Een volledige lesdag bestaat uit 7 lesuren. De lessen worden 's ochtends, 's middags of 's avonds gegeven.

Lesdata

Lesdata

Deze opleiding start 3x per jaar bij voldoende aanmeldingen.
(januari, mei en oktober)

Certificering

Certificering

Deze opleiding is erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Het diploma wordt door het CZO uitgegeven.

www.czo.nl

Aanmelden

Duur
12 maanden (bij een dienstverband van 36 uur per week)
Kosten
Opleidingskosten: € 4095; Kosten lesmateriaal +/- € 425 (verplichte boeken) +/- € 180 (aanbevolen boeken) ; (prijspeil 2021)
Startmoment(en)
januari 2021, mei 2021, oktober 2021