Intensive care verpleegkundige

Als intensive care verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het volledige verpleegproces van jouw patiënt. Elke dag opnieuw komen er patiënten binnen met acute aandoeningen van vitale organen, dus je hebt veel variatie in je werk. Je overlegt goed met andere disciplines, zodat je de beste zorg voor de patiënt coördineert. Daarnaast is een goede communicatie met de patiënt en familie heel belangrijk.

Inhoud

Inhoud

Albeda zorgcontract verzorgt het theoretisch gedeelte van de opleiding voor diverse ziekenhuizen binnen en buiten de regio.

  • Het theoriedeel: 288 schoolse uren wat neerkomt op 40 lesdagen van 7 lesuren. De IC opleiding is modulair van opbouw en opgehangen aan de zorg voor patiënten met bedreiging of uitval van meerdere vitale organen. De aangeboden theorie loopt parallel met de praktijk, dat wil zeggen van complex naar hoog complex.
    Veel van de leerstof wordt aan de hand van casuïstiek uit de praktijk verwerkt. Hierbij wordt de methodiek van Klinisch Redeneren toegepast. Daarnaast wordt de praktijk nagebootst door trainingssessies met een simulatiepop en bewakingsapparatuur.
     
  • Het praktijkdeel: Totaal 18 maanden. De praktijkleerperiode vindt voornamelijk plaats op IC en CC afdeling van de instelling waar je werkzaam bent. De invulling hiervan valt onder de verantwoording van de instelling waar je werkt. Een verpleegkundig onderzoek of het verrichten van activiteiten in een werkgroep vormen een onderdeel van het praktijkleren.
Sluit

Doel

Doel

Na de vervolgopleiding Intensive care verpleegkundige kun je aan het werk op de intensive care afdeling van een ziekenhuis. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het volledige verpleegproces van zowel kinderen als volwassen patiënten.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

  • diploma Verpleegkundige niveau 4 of 5,
  • diploma A-verpleegkundige, MBO-V of HBO-V

Je hebt een opleidingscontract op een intensive care afdeling. Tevens wordt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis aanbevolen.

Sluit

Praktische info

Praktische info

Deze opleiding duurt 18 maanden (bij een dienstverband van 36 uur per week).
Een volledige lesdag bestaat uit 7 lesuren. De lessen worden 's ochtends, 's middags of 's avonds gegeven.

Sluit

Lesdata

Lesdata

Deze opleiding start 3x per jaar bij voldoende aanmeldingen.
(januari, mei en oktober)

Sluit

Certificering

Certificering

Deze opleiding is erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Het diploma wordt door het CZO uitgegeven.

CZO logo

Sluit

Aanmelden

Duur
18 maanden (bij een dienstverband van 36 uur per week)
Kosten
Opleidingskosten: € 6905; Kosten lesmateriaal: +/- € 485 (verplichte boeken) +/- € 165 (aanbevolen boeken) ; (prijspeil 2021)
Startmoment(en)
mei 2021, oktober 2021