Opleiding Beveiliger leidt je op voor…

 

Studenten van de opleiding Particulier Beveiliger, Haastrechtstraat, zijn figurant geweest voor het tegenspel bij de Landelijke Vervolg Training Mobiele Eenheid van de nationale politie.

Vroeg in de ochtend werden zij opgehaald en met de bus naar Ossendrecht gebracht. In Ossendrecht heeft de politieacademie een compleet oefendorp waar onder andere de Mobiele Eenheid getraind wordt om naast de basisvaardigheden ook het "schakelen in de mate van noodzakelijk geweld" te oefenen. Hiervoor is tegenspel nodig, van vriendelijk praten tot blokken gooien en rellen. Hier zijn onze studenten voor ingezet. Dit alles gebeurt onder toezicht en onder strikte begeleiding. Naast de ME waren er ook aanhoudingseenheden (agenten in burger) aanwezig en deed de bereden politie ook nog mee.

De dag is vrij rustig begonnen, blokken gooien op een veilige afstand. Dan wordt het langzaam wat serieuzer en dreigender en ontstaan er confrontaties. "Uitdagen" is de opdracht en sommige studenten nemen de kans dan ook waar. En als je uitdaagt…dan heeft dat gevolgen en moet je zorgen dat je op tijd weg bent!

Een mooie oefening voor onze studenten.